Kuva: Shutterstock

Sen piti olla vain tavallinen virtsatietulehdus - virtsarakosta löytyikin juomalasi

17.03.2022 22:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Nainen hakeutui sairaalaan virtsatietulehdukseen viittaavien oireiden vuoksi, mutta oireiden taustalta löytyikin aivan jotain muuta.

45-vuotias nainen hakeutui sairaalaan virtsatietulehdusoireiden vuoksi.

Röntgenkuvissa lääkäreitä odotti kuitenkin yllätys. Kuvista kävi ilmi, että naisen virtsarakossa oli juomalasi. Lasi oli koteloitunut kahdeksan senttimetriä leveän virtsakiven sisään. Normaalisti virtsakivet ovat niin pieniä, että niitä tuskin erottaa paljaalla silmällä.

Voit katsoa röntgenkuvan täältä.

Tunisialainen nainen, jonka virtsarakosta lasi löytyi, myönsi käyttäneensä juomalasia seksileluna neljä vuotta aiemmin. Hän oli kuitenkin asettanut lasin virtsaputkeen vaginan sijaan.

Hänen tapauksestaan julkaistiin artikkeli lääketieteellisessä julkaisussa Urology Case Reports.

The Sun -lehden mukaan nainen on saattanut harjoittaa virtsaputken venytystä saadakseen seksuaalista tyydytystä.

Lääkärit ovat raportoineet aiemminkin ihmisten asettaneen tarkoituksella erilaisia esineitä virtsaputkeensa, joko mielenterveysongelmien tai nautinnon vuoksi. Tätä ei kuitenkaan suositella tehtäväksi.

"Useimmiten virtsarakosta löytyvät, kehoon kuulumattomat esineet liittyvät seksuaalisiin ja eroottisiin aktiviteetteihin. Erilaisia esineitä on asetettu virtsarakkoon ja useat potilaat ovat epäonnistuneet esineiden poistamisessa itsenäisesti. Usein potilaita hävettää hakea lääketieteellistä apua", raportissa mainitaan.

Nainen hakeutui ensiapuun Habib Bourguiban yliopistollisessa sairaalassa oireitaan valitellen. Hän kertoi kärsineensä useista virtsarakontulehduksesta, mutta tulehduksia ei ollut koskaan tutkittu tarkemmin.

Hänellä ei ollut lainkaan verta virtsan seassa, eikä hän kärsinyt virtsankarkailusta. Hänellä oli kuitenkin elimistössään normaalia enemmän punasoluja, mikä viittaa elimistössä olevaan tulehdukseen.

Tavallisesti virtsakivet ovat hyvin pieniä, hädin tuskin muutaman senttimetrin levyisiä. Naisen virtsakivi oli kuitenkin kahdeksan senttimetriä leveä. Virtsakivet ovat kovia mineraalipaakkuja, joita voi syntyä, mikäli virtsarakko ei tyhjene kunnolla. Niitä voi kuitenkin muodostua myös virtsarakossa olevien vieraiden esineiden ympärille, kuten juomalasien.

Lääkärit poistivat kookkaan virtsakiven leikkauksella naisen virtsarakosta. Sen sisältä paljastui juomalasi, joka oli ollut kehossa vuosia

Voit katsoa kuvan avatusta virtsakivestä täältä.

Kaksi päivää leikkauksen jälkeen nainen kotiutettiin sairaalasta.

Lue myös: Yllättävä vessaongelma voi olla merkki alkavasta dementiasta, sanovat tutkijat

Lue myös: Vaginassa tapahtuu outoja asioita - näistä ei kuitenkaan tarvitse huolestua

Lue myös: Heräätkö aina öisin pissalle? Asiantuntija kertoo, milloin on syytä huolestua ja mitä tavalle voi tehdä

Lähde: The Sun

Kilpailut

Uusimmat