Harkitsetko kauneusleikkausta? Selvitä ensin nämä asiat

08.06.2012 12:15 - Eeva Rajala

Tunnettu suomalainen plastiikkakirurgi neuvoo, millaisia asioita kannattaa selvittää ennen kauneusleikkausta.

Plastiikkakirurgi Rolf Nordström kertoo Voicelle, että viisaan kuluttajan kuuluu hyvin tarkkaan katsoa erityisesti se, mihin menee ja selvittää kirurgin tausta hyvin tarkkaan.

- Katsoa, onko kysymyksessä kirurgi, jolla on koulutusta ja etenkin koulutusta esteettisessä kirurgiassa. Vai onko kysymyksessä yleislääkäri, joka kovalla markkinoinnilla tuo itseään esille, Nordström neuvoo.

Kirurgia kannattaa myös pyytää näyttämään kuvia omista leikkaustuloksistaan, mutta kannattaa varoa sitä, ettei hän näytä jonkun muun kirurgin aikaansaamia tuloskuvia.

- Tätä olen nähnyt monta kertaa ja näen vieläkin valitettavan paljon, Nordström harmittelee.

On myös hyvä tarkistaa, onko kirurgi kirjoittanut alan kansainvälisiä ja suomalaisia oppikirjoja. Nordströmin mukaan näitä löytyy Suomesta hyvin vähän.

Lisäksi kannattaa muistaa, että kaikki ne riskit, jotka liittyvät kirurgiaan, kuuluvat myös kauneuskirurgiaan. Nordströmin mukaan yksi yleisimpiä riskejä kauneusleikkauksissa on se, ettei saavuteta sen tason tulosta kuin mitä potilas on odottanut tai mitä keskustelussa lääkärin kanssa on hahmoteltu.

- Tietysti muita riskejä ovat leikkauksen jälkeinen verenvuoto, bakteeritulehdukset, hermovammat, ihokuoliot ja niin edelleen, kirurgi listaa.

Jos harkitset kauneusleikkausta, selvitä myös nämä:
- onko kirurgilla alaan liittyvää kansainvälistä kokemusta
- onko hän alan kansainvälinen kouluttaja, vai vain istunut muutaman tunnin kurssilla
- on kirurgi vakavasti otettavissa
- onko hänellä kirurgian, plastiikkakirurgian ja esteettisen kirurgian kunnollista koulutustaustaa
- onko hän saavuttanut työssään suomalaista ja maailman mainetta vai ei

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat