Näin selätät esiintymisjännityksen - suomalaisnäyttelijä neuvoo

23.08.2012 19:45 - Senni Loikala

Kotimaisen elokuvan ja teatterin tähtinäyttelijä Elena Leeve kertoi Voicelle, kuinka onnistua esitelmän ja puheen pitämisessä.

Monet tietävät ne lähes maailmanlopun tunteet juuri hetkeä ennen kuin pitäisi pitää puhe ja esiintyä muiden polttavien katseiden alla esimerkiksi työpaikalla. Putous-televisiosarjasta sekä useista elokuva- ja teatterirooleistaan tunnettu näyttelijä Elena Leeve muistuttaa, kuinka tärkeätä on keskittyä hengittämiseen esiintymistilanteissa. Näyttelijätär painottaa eniten kuitenkin sitä, ettei mokaamista kannata pelätä.

- Se ei ole mitään epävarmuuden osoittamista, jos sanoo ääneen esimerkiksi: "nyt täytyy kerätä hetki ajatuksia", neuvoo Leeve.

Näyttelijätär rohkaisee pitämään taukoja puheessa ja näyttämään avoimesti sen, jos suunniteltu esityksen kulku katoaa hetkeksi mielestä. Leeve myös neuvoo käyttämään sellaista ajattelutapaa, ettei kukaan ole tullut kuuntelemaan ja katselemaan esitystä tuomitakseen sen pitäjää. Näyttelijän mukaan kannattaa ajatella, että kaikki ovat omalla puolella. Tällöin Leeven mukaan täytyy itsekin pitää muiden puolia, kun on kuuntelemassa esityksiä.

Kilpailut

Uusimmat