Tuore amerikkalaiskeksintö mullistaa maailman terveydenhuollon!

16.07.2013 20:45 -

Amerikkalaiset tutkijat ovat mullistamassa maailmanlaajuista terveydenhuoltoa erittäin näppärällä laiteyhdistelmällä. MobiUS-nimellä kulkevan ja taskuun mahtuvan ultraääniskannerin pystyy yhdistämään älypuhelimiin sekä tabletteihin.

Ultraäänilaitteet ovat yleensä erittäin kalliita ja kömpelön kokoisia. Tuoreen keksinnön kannettavuus ja matalakustanteinen 8000 euron hinta auttaisi merkittävästi kolmannen maailman terveydenhuoltoa. Vertailukohtana voi mainita, että sairaaloista löytyvien täysikokoisten ultraäänilaitteiden hinnat liikkuvat 70 000 euron nurkilla.

MobiUS-skanneri menee piuhan kautta älypuhelimeen kiinni ja lähettää matkapuhelinverkon tai WiFi-yhteyden avulla kuvia skannattavasta kehon osasta.

Laitteen parissa työskennelleen Mobisante-yhtiön toimitusjohtaja Sailesh Chutani hehkuttaa laitteen helppokäyttöisyyttä.

- MobiUS käynnistyy alle minuutissa ja toimii puhelimen akun voimalla. Tämän vuoksi se on erittäin käyttökelpoinen laite syrjäisillä seuduilla, joista on useita kymmeniä kilometrejä sairaaloihin. 70 prosentilla maailman väestöstä ei ole tähän päivään asti ollut mahdollisuutta edes käyttää ultraäänilaitetta. Laite tulee mullistamaan terveydenhuollon ja olen ylpeä voidessani olla mukana tässä projektissa, Chutani painottaa.

Katso kuva laitteesta tästä!

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat