Hymyily kannattaa - katso yhdeksän hyvää syytä hymyyn

18.07.2013 11:45 - Reija Saarinen

Hymy on usein tahattomasti tapahtuva reaktio johonkin söpöön tai hauskaan. Todellisuudessa se on kuitenkin paljon enemmän. 

Tutkimukset osoittavat, että hymyllä on suuria vaikutuksia mielialaan, ja stressitasoihin. Hymy saattaa myös saada ympärillä olevat ihmiset tuntemaan itsensä onnellisemmiksi. Hymyily siis kannattaa, ihan terveydellisistäkin syistä. Katso alta yhdeksän hyvää syytä hymyyn. 

1. Hymy tarttuu

Aivoissa tapahtuu monimutkaista aivotoimintaa silloin, kun näkee jonkun hymyilevän. Tästä syystä hymy myös tarttuu. Tutkimukset osoittavat, että hymyilevän ihmisen näkeminen aktivoi aivoissa sitä aluetta mikä kontrolloi kasvojen liikkeitä. Tämä saakin hymyä katsovan ihmisen suupielet helposti virneeseen. 

2. Hymyily vähentää stressiä ja ahdistusta

Ei ole helppoa olla hymyssä suin silloin kun jokin asia stressaa. Tutkimukset kuitenkin osoittavat, että hymyily kannattaa juuri silloin. Tutkimuksen mukaan ne henkilöt, jotka hymyilivät stressaavassa tilanteessa, voivat huomattavasti paremmin. Heillä oli muun muassa alhaisempi syke. 

3. Hymyily vapauttaa endorfiineja

Hymyily vähentää stressiä ja vihaisuutta vapauttamalla endorfiineja, eli kemikaalia mikä tekee ihmisestä iloisemman. 

4. Hymyily tekee ihmisestä viehättävän

Hymy kertoo, että ihminen on helposti lähestyttävä ja empaattinen. Erään tutkimuksen mukaan hymyily todellakin tekee ihmisestä viehättävämmän sen ihmisen silmissä, jolle hän hymyilee. 

5. Hymyily vahvistaa vastustuskykyä

Hymyile tekee vastustuskyvystä paremman, sillä se saa kehon tuottamaan valkosoluja jotka taistelevat sairauksia vastaan. Eräässä tutkimuksessa hauskuttajat vierailivat sairaalassa olevien lasten luona. Niillä lapsilla, joiden luona hauskuttajat vierailivat oli selvästi enemmän valkosoluja. 

6. Hymy tekee ystävälliseksi

Tutkimukset todistavat, että ihminen ottavat paremmin kontaktia hymyilevän ihmisen kanssa. 

7. Hymy tekee olosta mukavamman

Ihmisellä on luontainen taipumus pitää kiinni tutuista asioita, mutta hymyily vähentää tätä tarvetta. Erään tutkimuksen mukaan hymyily saattaa saada olon mukavaksi jopa sellaisessa tilanteessa minkä ihminen muuten kokisi ahdistavaksi. 

8. Hymy antaa luotettavan kuvan

Ihmiset luottavat hymyilevään ihmiseen enemmän. 

9. Hymy tekee paremman johtajan

Jos ihminen on valta-asemassa, tai haluaa johtajaksi, kannattaa hänen hymyillä. Tutkimuksen mukaan hymyily on tehokkain johtamiskeino. 

Lähde: Inspiyr

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat