Huolestuttavaa: Miehet painostavat puolisoitaan painonpudotukseen raskauden jälkeen

02.08.2013 16:45 -

Tuoreen brittitutkimuksen mukaan puolisot painostavat naisiaan painonpudotukseen raskauden jälkeen, koska eivät ole tyytyväisiä heidän ulkonäköönsä. 

Tutkimus koostui kahdesta jaksosta, joista ensimmäinen osio koostui haastattelusta heti synnytyksen jälkeisinä päivinä ja toinen puoli vuotta myöhemmin.

Kyselyyn osallistui kaiken kaikkiaan 793 naista, jotka myönsivät tuntevansa stressiä ja ahdistusta raskaudenaikaisten kilojen hävittämisessä.

Puolison lisäksi naiset kertoivat, että ovat saaneet kehoituksia jopa oman suvun jäseniltä pudottaa painoa. Puolet naisista myös soimasivat itseään, kun raskauskilot eivät olleet hävinneet kuukausien jälkeen.

- Mielestäni on aivan uskomattoman huolestuttavaa, että naiset altistetaan paineen alle samaan aikaan, kun heidän tulisi nauttia elämänsä parhaimmasta hetkestä, tottua uuteen kehoonsa ja huolehtia lapsen hyvinvoinnista. Ihmisten tulisi tajuta, että yhdeksän kuukauden aikana muokkantuneen kehon takaisin palautuminen kestää vähintään samankestoisen ajanjakson, johtava kätilö Kathryn Gutteride painottaa.

Vatsa ja kohtu venyvät raskauden aikana suunnattoman määrän, jonka takia moni nainen näyttää vielä jopa kolmen kuukauden ajan synnytyksen jälkeen, kuin olisivat raskaana. Naisten huolenaiheina painon lisäksi olivat raskausarvet sekä kehon- ja rintojen muoto.

Lähde: Daily Mail

Suosittelemme

Uusimmat