Hyvästi pahanhajuinen hengitys – viisi tehokasta vinkkiä

04.08.2013 16:15 - Katariina Näreaho

Tässä viisi asiaa, joiden avulla saat pidettyä pahanhajuisen hengityksen poissa pysyvästi.

Kärsitkö pahanhajuisesta hengityksestä, jota ei peitä edes suuvesi? Tarkista, onko hammashoitorutiinisi kunnossa.

1. Pahanhajuinen hengitys voi olla merkki sairaudesta tai tulehduksesta suussa, mutta tavallisesti syynä on kuitenkin huono suuhygienia. Hampaat tulisi harjata ainakin kahdesti päivässä, lisäksi hammasvälit tulisi puhdistaa hammasväliharjan tai langan avulla yhtä usein. Suuri osa suun bakteereista muhii kielessä, joten myös se tulisi muistaa harjata.

2. Tupakka, alkoholi ja kahvi ovat paheita, jotka vaikuttavan suun raikkauteen jopa tunteja niiden nauttimisen jälkeen. Jos mahdollista, yritä päästä eroon näistä. Vaikka kaikki kolme lisäävät syljeneritystä, jonka avulla suun bakteerit huuhtoutuvat pois, löytyy etenkin tupakasta haitallisia kemikaaleja. Kemikaalit voivat edistää suun bakteerikannan kasvua ja iensairauksia, jotka puolestaan aiheuttavat pahanhajuista hengitystä.

3. Sillä, mitä syöt, on väliä. Rouskuvat ja runsaskuituiset vihannekset ovat kuin syötäviä hammasharjoja: ne voivat auttaa puhdistamaan hammasvälejä. Vesi vanhin voitehista puolestaan huuhtoo ruoanjätteet ja bakteerit pois suustasi, pitää kehosi nestetasapainosta huolta ja poistaa elimistön myrkkyjä, jotka kaikki voivat aiheuttaa pahanhajuista hengitystä.

4. Jos pahanhajuinen hengitys ei hyvästä suuhygieniasta huolimatta poistu, kannattaa kääntyä hammaslääkärin puoleen. Jos suussa on tulehdus, voidaan siihen määrätä antibioottikuuri. Kalliimpi hoitomuoto löytyy laserista, jolla voidaan poistaa paikallisesti itsepintaisia, hajua aiheuttavia bakteereja.

5. Jos käynti hammaslääkärissä ei tuo helpotusta ongelmaan, on hyvä ottaa yhteys omaan lääkäriin. Pahanhajuinen hengitys voi olla merkki muista terveysongelmista, kuten diabeteksesta tai jopa munuaisten tai maksan vajaatoiminnasta.

Lähde: Yahoo! Shine

Kilpailut

Uusimmat