Auttaa finneihin ja valkaisee hampaat - 9 yllättävää faktaa sitruunasta! Kokeile

15.08.2013 14:15 - Karoliina Kotala

Sitruuna on monelle tuttu hedelmä lähinnä ruuanlaiton parista, mutta harva tietää kuinka monta yllättävää käyttöä sitruunalle löytyykään.

1. Parantaa finnejä ja poistaa mustapäitä.
Sitruuna on antibakteerinen hedelmä, joten se toimii tehokkaasti finneihin tappaen bakteereja. Halkaise sitruuna ja hiero puolikasta kasvoihin. Voit myös lisätä muutaman pisaran hunajaa sitruunan puolikkaan päälle, ennen kasvoihin hieromista. Odota 5-10 minuuttia ennen huuhtelua.

2. Vaalentaa arpia ja muita jälkiä.
Iholle jääneet arvet vaikkapa aknen jäljiltä saavat kyytiä sitruunan sisältämän sitruunahapon avulla. Se vaalentaa säännöllisesti käytettynä ihoa ja tasoittaa ihon sävyä. Varo kuitenkin haavoja!

3. Valkaisee hampaita.
Hampaidenvalkaisupaketit maksavat maltaita, mutta sitruunamehun ja ruokasoodan sekoitus toimii lähes yhtä tehokkaasti. Sekoita siis ainekset keskenään, levitä hampaille ja anna vaikuttaa korkeintaan minuutin. Älä ylitä vaikutusaikaa tai hankaa hampaita, jottei kiille kärsi.

4. Vähentää ihon öljyisyyttä.
Purista sitruunan mehua vanulapulle ja pyyhi iho lapulla ennen nukkumaanmenoa. Huuhtele kasvot aamulla vedellä.

5. Kirkastaa hiusten väriä.
Saat edullisimmat raidat hiuksiisi, kun lisäät sitruunan mehua hoitoaineeseesi ja levität seoksen hiuksiisi. Kampaa aine hiuksiin tasaisesti ja mene ulos aurinkoon muutamaksi tunniksi ja huuhtele hiukset. Toista toimenpide vähintään kerran viikossa, ja huomaat taatusti hiustesi värin vaalenevan.

6. Vahvistaa kynsiä.
Sekoita keskenään oliiviöljyä ja sitruunamehua ja levitä kynsiin ja kynsinauhoihin ennen nukkumaanmenoa. Seos vahvistaa heikkoja ja lohkeilevia kynsiä, mutta se myös vaalentaa värjäytyneitä kynsiä.

7. Rauhoittaa päänahkaa ja vähentää hilsettä.
Sekoita keskenään sitruunan mehua, oliiviöljyä, kookosöljyä ja hunajaa ja hiero seos päänahkaan. Hiero päänahkaa kunnolla seoksen ollessa päässä ja toista toimenpide säännöllisesti.

8. Rauhoittaa kuivia ja rohtuneita huulia.
Kuori kuivat ja halkeilevat huulet ennen nukkumaanmenoa halkaisemalla sitruuna kahtia ja hieromalla puolikasta huuliin. Anna vaikuttaa yön yli ja huuhtele huulet aamulla. Sitruunamehu poistaa kuollutta ihosolukkoa.

9 Puhdistaa kasvot ja kehon.
Sekoita keskenään sitruunan mehua, maustamatonta jogurttia ja eteerisiä öljyjä, kuten kamomillaa. Hiero seos kasvoihin ja huuhtele vedellä. Seos poistaa iholta likaa ja bakteereja, samalla kosteuttaen ihoa.

Huomio! Muista kuitenkin, että sitruunanmehua ei saa jättää iholle pitkiksi ajoiksi, ja sitruunamehu voi reagoida haitallisesti auringon kanssa iholla.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat