Koipireisi mieluummin kuin broilerinrinta - 5 vähäkalorista valintaa, jotka menevät helposti pieleen

11.09.2013 17:45 - Laura Sulkava

Vähärasvainen kermaviili vai guacamole? Ensimmäinen vaihtoehto saattaa kuulostaa terveellisemmältä, mutta asiantuntijoiden mukaan näin ei välttämättä ole.  

Kalorisisällöt eivät kerro kaikkea terveellisyydestä tai auta tasapainoisen ruokavalion löytämisessä. Alla listattuna viisi kohtaa, joissa valinta kalorien mukaan menee usein pieneen.

1. Vähärasvainen kermaviili vai guacamole

Vaikka vähärasvainen kermaviili saattaa kuulostaa kevyemmältä vaihtoehdolta, suuresta kalsiumin määrästä huolimatta sen ravintosisältö on köyhä. Guacamolessa on hieman enemmän kaloreita, mutta huomattavasti enemmän antioksidantteja ja kuituja sekä kaliumia, joka auttaa pitämään verenpaineen kurissa.

2. Vähärasvaiset kasvissnackit vai popcornit

Nimi hämää useammassakin tuotteessa, mutta hyvä esimerkki on kasviksista tehdyt sipsinkorvikkeet, jotka kuulostavat terveellisiltä. Niissä saattaa olla yllättävän paljon kaloreita, jopa lähes saman verran kuin sipseissä.

Popcornit taas ovat yhtälailla suussa raksuvia ja herkunhimoa vieviä, mutta huolimatta niiden huonosta maineesta, ne ovat paljon antioksidantteja sisältäviä täysjyvätuotteita. Lisäksi popcornien kalorimäärä on alhainen verrattuna kilpaileviin vaihtoehtoihin.

3. Kananrinta vai kanankoipi?

Koipireisi on tummempaa lihaa ja sisältää enemmän anemiaa ehkäisevää rautaa ja immuunikykyä parantavaa sinkkiä. Se onkin parempi vaihtoehto kuin broilerinrinta. Rasvaa koivessa on hieman enemmän kuin rinnassa, mikä tyydyttää näläntunteen ja siirtää sitä pidemmälle.

4. Vähä- vai normaalirasvainen juusto?

Vähärasvaisessa juustossa on selvästi vähemmän kaloreita ja rasvaa, mutta rasva ei ole pahasta. Juustossa on sekä proteiinia että rasvaa ja se on loistava tuote saada nälkä kuriin. Vähärasvaisen juuston sijasta kannattaakin valita normaalirasvainen juusto, jolla pysyy nälkä kurissa pidempään.

5. Voileipäkeksit vai pähkinät?

Jos vertaa ainoastaan kalorimäärää, kekseissä niitä on vähemmän ja se saattaa kuulostaa järkevämmältä vaihtoehdolta. Pähkinät ovat kuitenkin parempi vaihtoehto, koska ne sisältävät omega-3-rasvahappoja, jotka lähettävät aivoihin kylläisyyden viestiä. Hiilihydraattipitoisten keksien viesti taas on päinvastainen.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat