Ashtanga, bikram vai hatha? Katso, mikä joogalajeista sopii sinulle parhaiten

13.10.2013 18:15 - Katariina Näreaho

Haaveiletko joogaharrastuksen aloittamisesta, mutta et ole varma, mikä tyyleistä on sinulle se oikea? 

Jooga kasvattaa jatkuvasti suosiotaan, eikä ihme. Joogan avulla voi hakea täydellistä rentoutta keholle ja mielelle tai vaihtoehtoisesti hikijumppaa lihaksille ja nivelille.

Olipa tavoitteenasi sitten lisätä notkeutta tai lihasta, voi apu löytyä juuri joogasta. Tässä viisi suosittua joogalajia, joista löydät varmasti itsellesi mieluisimman!

1. Hathajooga

Hathajoogasta on helppo aloittaa. Kun liikkeet ovat tulleet tutuiksi, voi haastetta lähteä hakemaan muista fyysisemmistä lajeista, mutta myös hathajoogasta löytyy dynaamisempia tasoja. Tämä on rauhallinen joogalaji, joka sopii hyvin kuntoilijoiden lepopäiville. Hathassa hiljentyminen ja stressin purkaminen onnistuvat hyvin.

2. Ashtangajooga

Fyysisesti vaativassa ashtangajoogassa liikkeet tehdään aina samassa järjestyksessä. Asanoista on eri vaikeusasteita, joissa pääsee kehittymään joka kerta paremmaksi. Hengitys on tärkeä osa tätä lajia. Notkeutta, lihaskuntoa ja kestävyyttä lisäävä ashtanga sopii niille, jotka pitävät fyysisemmistä lajeista.

2. Bikramjooga

Noin 38 asteisessa huoneessa tehtävä bikramjooga saa jokaiselle hien pintaan. Lämpimän ilman vuoksi asanat onnistuvat yleensä helpommin ja keho joustaa paremmin. Rankassa mutta palkitsevassa joogalajissa liikesarjat kulkevat aina samalla kaavalla. Runsas hikoilu poistaa paljon kehon kuona-aineita.

4. Powerjooga

Aktiivinen fitness-pohjainen joogalaji, joka laittaa kalorit palamaan. Sopii niille, joilla ei keskittymiskyky riitä asanoissa pysymiseen ja hengittelyyn. Joogan perusliikkeitä hyödyntävä, muita liikunnallisempi laji.

5. Vinyasajooga

Sulavaliikkeistä joogaa, jossa liikkeet tehdään oman hengityksen tahdissa jatkuvana ja sulavana sarjana. Sopii hyvin lyhythermoisille, jotka eivät jaksa keskittyä yhdessä asennossa pysymiseen pitkään. Vinyasajooga lisää kehon liikkuvuutta.

Lähteet: Yahoo! Shine, Fit, Huippukuntoon.fi

Kilpailut

Uusimmat