13 asiaa, joita henkisesti vahvat ihmiset eivät tee

22.11.2013 15:15 - Rea Tallgren

Lifehack-sivusto on listannut 13 sellaista seikkaa, jotka kertovat ihmisen olevan henkisesti vahva.

Tunnistatko itsesi alla olevista kohdista? Olet mitä todennäköisimmin hyvin vahva ihminen.

1. He eivät tuhlaa aikaa itsesääliin

Henkisesti vahvat ihmiset eivät käytä aikaa siihen, että säälivät itseään. He eivät jää jumiin suremaan olosuhteita, jotka heidän elämässään ovat vallalla, vaan ottavat itse elämänsä haltuun ja vastuun ratkaisuistaan.

2. He eivät luovuta valtaansa muille

Vahvat ihmiset eivät anna muille kohtuutonta valtaa omiin tunteisiinsa. Jos siis esimerkiksi esimies kritisoi, voi kritiikin ottaa vastaan ja oppia siitä, mutta voi myös päättää, ettei anna sen tehdä itseään surulliseksi tai pilata koko päiväänsä.

3. He eivät pelkää muutosta.

Vahvat ihmiset eivät pelkää muutosta. Sen sijaan he ottavat sen vastaan avosylin, ja yrittävät aina olla joustavia muutoksien kourissa. He ymmärtävät, että muutos on usein välttämätön.

4. He eivät tuhlaa energiaansa asioihin, joihin heillä ei ole valtaa

Henkisesti vahvojen ihmisten ei juuri koskaan kuule valittavan turhanpäiväisistä asioista, kuten liikenneruuhkista tai matkalla kadonneista matkalaukuista. Vahvat ihmiset ymmärtävät, että vain niihin asioihin, joihin voi itse vaikuttaa, kannattaa suunnata paljon energiaa. Usein oma asenne on ainoa asia, jota voi kontrolloida ja silloin niin myös kannattaa tehdä.

5. He eivät pyri miellyttämään kaikkia

Vahvoilla ihmisillä ei ole tarvetta miellyttää kaikkia. He pyrkivät olemaan mukavia ja reiluja, mutta sanovat myös suoraan mielipiteensä. Mikäli joku loukkaantuu siitä, kestävät vahvat ihmiset sen.

6. He eivät pelkää ottaa laskelmoituja riskejä

Vahvat ihmiset eivät ryntää suin päin kohti uusia haasteita, vaan ottavat niistä selvää ensin. Jos he kokevat riskin ottamisen arvoiseksi, he ovat valmiita tekemään sen, mitä ovat päättäneet.

7. He eivät jää märehtimään menneisiin

Vahvat ihmiset elävät nykyhetkessä, eivätkä murehdi turhaan menneitä. Myös virheistä voi oppia, he ajattelevat. He eivät myöskään haaveile jatkuvasti loistavasta tulevaisuudesta vaan keskittyvät siihen, mitä heillä on, tässä ja nyt.

8. He eivät tee samoja virheitä monta kertaa

Vahvat ihmiset hyväksyvät oman vastuunsa siihen, miten tietyt asiat heidän elämässään ovat menneet. Niinpä he myös oppivat virheistään, eivätkä toista niitä moneen kertaan.

9. He eivät paheksu tai kadehdi toisten ihmisten menestystä

Vahvat ihmiset ovat onnellisia myös muiden menestyksestä ja kehuvat arvostamiaan ihmisiä. Sen sijaan, että keskittyisivät kateuteen, he saavat energiaa muiden onnistumisista ja pyrkivät itsekin onnistumaan.

10. He eivät luovuta ensimmäisen vastoinkäymisen tapahduttua

Vahvat ihmiset eivät luovuta heti vastoinkäymisiä kohdattuaan. Sen sijaan he ottavat vastoinkäymisetkin vastaan oppimiskokemuksena ja arvokkaina opetuksina.

11. He eivät pelkää olla yksin

Vahvat ihmiset viihtyvät yksin. He eivät tarvitse hälinää tai ääniä pitääkseen päänsä kasassa, vaan osaavat nauttia omista ajatuksistaan rauhassa.

12. He eivät koe, että maailma on heille jotain velkaa

Vahvat ihmiset eivät ole sitä mieltä, että elämä on heille jotain velkaa. Heidän ei kuule sanovan lauseita, joissa he paheksuvat, ettei heille nyt käynyt hyvä onni jossakin. Sen sijaan he luottavat siihen, että hyviä asioita seuraa heidän omista teoistaan ja meriiteistään.

13. He eivät odota välittömiä tuloksia

Vahva ihminen luottaa siihen, että hänen oma persoonansa ja taitonsa kehittyvät ajan myötä. He eivät myöskään odota, että isot asiat putoaisivat heidän käsiinsä taivaasta, vaan ovat valmiita tekemään niiden eteen kovasti töitä ja nauttimaan sitten työnsä hedelmistä.

Jos et tunnista itseäsi monesta kohdasta, ei hätää. Maailma ei ole mustavalkoinen ja vahvuutta on yhtä monenlaista kuin on ihmisiäkin.

Lähde: Lifehack

Kilpailut

Uusimmat