Vatsan turvotuksesta eroon päivässä - 15 vinkkiä hoikempaan uumaan

01.01.2014 12:15 - Linda Arponen

Pienillä muutoksilla voi päästä kehon turhasta turpeudesta eroon.

Painonpudotus ja sen mukanaan tuoma hoikentuminen vievät aikaa. Muutamilla vinkeillä voit kuitenkin päästä vatsan turvotuksesta eroon ainoastaan päivässä.

Aamulla: juo kuumaa vettä ja sitruunaa

Aamuinen mukillinen kuumaa sitruunavettä herättää ruoansulatusjärjestelmän ja saa kehon liikkeelle. Voit juoda myös vihreää teetä sitruunalla, jos et välitä kuuman sitruunaveden mausta.

Aamulla: vältä maitotuotteita

Monet tuntevat vatsakipuja nautittuaan maitotuotteita. Jos kuulut näihin ihmisiin, älä syö jogurttia, juustoa tai muita maitotuotteita aamupalalla.

Aamulla: joogaa

Joogaliikkeet poistavat kehosta myrkkyjä ja auttavat ruoansulatusta. Jooga myös herättää kehon ja tekee olon paremmaksi.

Aamupäivällä: nauti trooppinen välipala

Sekä ananas että papaija sisältävät entsyymejä, jotka poistavat turvotusta hajottamalla proteiineja ja helpottamalla ruoansulatusta. Kerää siis kulhoon hedelmiä ja nauti.

Koko päivän: hidasta syömistä

Liian nopea syöminen voi aiheuttaa turhaa ilmaa ruoansulatusjärjestelmään, joten pureskele hitaasti minimoidaksesi ilman aiheuttaman turvotuksen.

Koko päivän: älä pureskele purkkaa

Purkan pureskelu tekee olosta turvonneen, sillä pureskelu saa sinut nielemään enemmän ilmaa.

Koko päivän: juo enemmän vettä

Vesi poistaa kehosta myrkkyjä ja liikaa suolaa, joka voi turvottaa. Juo siis koko päivän enemmän vettä. Vesipullon pitäminen mukana kaikkialla auttaa tavoitteessa.

Iltapäivällä: syö kvinoaa

Kvinoa sisältää kuitua ja kaliumia, jotka tekevät olosta vähemmän paisuneen. Kvinoa onkin hyvä ottaa osaksi lounasta.

Koko päivän: tarkista annoskoot

Annoskoot voivat olla syy turvotukselle. Jos huomaat jatkuvasti tuntevasi olosi ähkyksi syömisen jälkeen, mieti annoskokojen pienentämistä.

Iltapäivällä: syö kuitupitoinen välipala

Monet naiset eivät saa tarpeeksi kuitua, joka tekee olosta kylläisen ja poistaa turvotusta. Kannattaa syödä siis kuitupitoisia välipaloja, kuten avokadoa, vadelmia ja päärynää.

Illalla: vältä alkoholia

Pelkkä lasillinen viiniä voi tehdä olosta turvonneen. Juo mieluummin hiilihapotonta sitruunavettä.

Päivällisellä: syö parsaa

Parsa edistää ruoansulatusjärjestelmän terveyttä stimuloimalla hyvien bakteerien kasvua elimistössä. Syö päivällisellä paljon kasviksia ja vähärasvaista lihaa kuten kanaa tai kalaa ja pidä näin turvotus poissa.

Illalla: jätä jälkiruoka välistä

Rasvaiset ja sokeriset ruoat voivat aiheuttaa turvotusta. Syö mieluummin tuoreita hedelmiä.

Illalla: juo teetä

Mausteet kuten kaneli ja inkivääri auttavat puhdistamaan ruoansulatusjärjestelmää, joten juo niillä maustettua teetä ennen nukkumaanmenoa. Myös minttutee voi rauhoittaa vatsaa.

Yöllä: mene ajoissa nukkumaan

Uni auttaa säätelemään aineenvaihduntaa, joten unen puute voi tehdä kehosta velton monella tavalla. Pidä keho toimivana varmistamalla, että nukut seitsemästä yhdeksään tuntia öisin.

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat