Kuinka päästä eroon kateuden tunteesta? 3 vinkkiä

21.01.2014 09:15 - Linda Arponen

Kaikki kadehtivat joskus muita, mutta turhaan.

Kateellisuus ja itsensä vertaaminen muihin ovat tavallisia ajatusmalleja. Mieliala voi latistua vaikka ainoastaan kavereiden lomakuvista Facebookissa.

Yhdysvaltalainen elämäntapavalmentaja Brynn Andre kertoo keinoja, joilla turhasta kateellisuudesta voi hankkiutua eroon.

1. Muistele omia huippuhetkiäsi

Sosiaalisessa mediassa tulee helposti tehtyä vertailuja. Saatat huomata kadehtivasi ystävien romanttisia kosintoja tai ylennyksiä. Tähän auttaa se, että muistelee omia huippuhetkiään. Saatoit valmistua esimerkiksi opinahjosta tai pääsit unelmiesi työpaikkaan. Pääasia, että olet tuntenut olosi erityisen hyväksi noina hetkinä. Niitä muistelemalla mieliala kohenee hetkessä. Samalla voit iloita muiden onnistumisista.

2. Kysy itseltäsi, mitä haluat

Jos haluaisit lomalle, saatat helposti ajautua katsomaan kaverisi lomakuvia kauniilta hiekkarannoilta. Sen sijaan, että tuijotat kaverisi valokuvia, kannattaisi sinun luultavasti alkaa säästämään rahaa omaa rantalomaasi varten. Älä siis kadehdi muita vaan kysy itseltäsi, mitä haluat. Jos todella haluat sille lomalle, tee asialle jotain.

3. Arvosta omaa tuuriasi

Totuus on, että on olemassa sellaisia ihmisiä, jotka vertaavat itseään sinuun. Olet jonkun muun inspiraatio ja motivaatio. Muista se. Ole kuitenkin varovainen; älä ole ylimielinen ja äläkä vähättele muita. Älä myöskään iloitse siitä, jos muilla menee huonommin kuin sinulla. Mieti mieluummin tapoja, joilla voit tuottaa heille hyvää mieltä.

Lähde: MindBodyGreen

Suosittelemme

Uusimmat