Kuinka pitää dieetistä kiinni työpaikalla? 4 vinkkiä

22.01.2014 20:45 - Linda Arponen

Tiukassa ruokavaliossa pysyminen voi olla haastavaa, jos työympäristö tarjoaa paljon kiusauksia.

Jos olet aloittanut tarkan ruokakuurin, voi töihin meno tehdä tiukkaa. Työpaikkaruokalassa saattaa olla aivan mitä tahansa ruokaa, tarjolla voi olla leivonnaisia tai työkaverin syntymäpäiväkarkkeja.

Seuraavassa on vinkkejä, joilla voit selvitä työpäivästä myös dieetin aikaan.

Älä syö työpöytäsi ääressä

Vaikka sinulla olisi kiire, ei työpöydän ääressä syöminen ole hyväksi. Silloin et kiinnitä huomiota siihen, mitä syöt ja syöt todennäköisemmin liikaa. Lisäksi et liiku ollenkaan paikaltasi.

Opettele kieltäytymään

Työkavereiden tarjoamat karkit ja leivonnaiset ovat pahimpia vihollisia dieetin aikana. Kieltäydy kuitenkin kiusauksista ajatuksella "pois silmistä, pois mielestä". Älä siis kävele karkkien ohitse ja yritä järjestää työpisteesi niin, ettet näe häiriötekijöitä. Muista myös sanoa rohkeasti vain "ei", kun syntymäpäiväkakku saapuu toimistolle.

Valmista lounaasi etukäteen

Tekemällä itse ruokasi, voit varmistaa sen terveellisyyden ja säästät lisäksi rahaa. Tutkimus kertoo, että jos syöt viikossa vain yhdenkin kerran ulkona, pudotat painoa pari kiloa vähemmän kuin jos olisit tuonut joka päivä omat eväät töihin.

Vältä automaatteja ja välipaloja

Karkkien ja leivonnaisten lisäksi täytyy opetella välttelemään automaatteja ja niiden epäterveellisiä tuotteita. Ota mieluummin mukaan omat, terveelliset välipalat.

Lähde: HellaWella

Kilpailut

Uusimmat