Virkeänä uuteen päivään: Lisää energisyyttäsi helpoin keinoin

10.06.2014 15:45 - Katariina Näreaho

Ota neuvoista vaari ja elä päiväsi pirteänä kuin peipponen.

Jos olo tuntuu jatkuvasti väsyneeltä ja voimattomalta, kannattaa tehdä muutos elämäntapoihin. Muutoksen ei kuitenkaan tarvitse olla suuri, sillä pienillä teoilla voi saada aikaan suuria tuloksia.

Aamu

- Älä torkuta, vaan nouse sängystä heti. Jos tapanasi on ajastaa herätyskello puoli tuntia aikaisemmin soimaan, vain sen takia että saat torkuttaa, luovu tästä tavasta välittömästi. Aseta sen sijaan herätyskello soimaan aikaan, jolloin sinulla ei ole mahdollisuutta jäädä loikoilemaan sänkyyn.

- Aloita aamusi juomalla vettä. Elimistösi ehtii kuivahtaa yön aikana, joten nestetasapainon parantamiseksi juo suuri lasillinen kylmää vettä. Viileä vesi herättelee kehosi ja piristää hetkessä. Älä myöskään unohda juoda vettä päivän aikana!

- Syö kunnollinen aamupala, joka sisältää sopivassa määrin kuituja, proteiinia ja hyviä rasvoja. Tämä saa verensokerisi nousemaan, mutta ei nosta sitä liian nopeasti, jolloin pysyt virkeänä ja kylläisenä pidempään.

- Aamukuntoilu on myös omiaan tuomaan lisäpotkua päivään. Aamun aerobinen laittaa aineenvaihdunnan liikkeelle, piristää mieltä ja pitää sinut kunnossa.

Päivä

- Haukkaa raitista ilmaa kesken työpäivän. Älä jumitu sisätiloihin istumaan, vaan suuntaa 10 minuutin tauolle raikkaaseen ulkoilmaan. Kun liikut samalla kevyesti, piristyy mielesi ja saat ajatuksesi hetkeksi muualle.

- Juo vihreää teetä, älä kahvia. Vaikka kahvin kofeiini houkuttelisikin, on vihreä tee parempi vaihtoehto. Lue täältä, kuinka valmistat vihreän teen oikeaoppisesti.

- Ota aikaa pienelle organisoinnille. Jos sähköpostisi tai työpöytäsi näyttää pursuavan hoitamattomia asioita, ota viisi minuuttia aikaa asioiden järestelyyn. Näin saat pikku hiljaa raivattua työsavottaasi ja stressi ja levottomuus lievittyvät.

- Syö välipalaa, jotta pitäisit verensokerisi korkealla. Älä kuitenkaan sorru runsaasti sokeria sisältäviin herkkuihin, sillä ne nostavat verensokerisi ylös vain lyhyeksi aikaa.

Ilta

- Älä juo alkoholia ennen nukkumaanmenoa. Vaikka alkoholi nopeuttaakin nukahtamista, vaikuttaa se todistetusti unen laatuun heikentävästi.

- Sulje elektroniikkalaitteet hyvissä ajoin, noin 20 minuuttia ennen nukkumaanmenoa.

- Kun tunnet olosi väsyneeksi, mene nukkumaan. Kuuntele kehoasi, sillä se tietää parhaiten, koska on aika levätä.

Lue myös, mitä nukkumisasentosi kertoo sinusta. Oletko luuseri vai menestyjä?

Lähde: Fitsugar

Kilpailut

Uusimmat