3 merkkiä, joista tiedät syöväsi liian vähän kuitua

03.07.2014 09:20 - Reija Saarinen

Kuidun syöminen on suunnattoman tärkeää, ainakin jos haluaa pysyä kunnossa. Onneksi muutamista merkeistä tietää, pitääkö tätä tehoaineitta lisätä ruokalistalle yhä enemmän.

Ei ole mikään salaisuus, että runsas kuidun syöminen auttaa pitämään painon hallinnassa. Tästäkin huolimatta todella moni nauttii sitä aivan liian vähän. Jos epäilet nauttivasi liian vähän kuitua, kiinnitä huomiota seuraaviin oireisiin.

1. Et käy vessassa tarpeeksi usein

Jos vatsa ei toimi siten, että tyhjäät suolesi vähintään kerran päivässä, kannattaa lisätä kuidun saantia. Jos siis kärsit ummetuksesta, kannattaa sinun lisätä kuitua ruokavalioosi heti miten.

2. Sinulla on korkea kolesteroli

Tutkimusten mukaan kuitu saattaa auttaa alentamaan kolesterolitasoja. Jos siis nautit liian vähän kuitua, ei kolesteroli poistu kehosta riittävän tehokkaasti. Tämä taas aiheuttaa sen nousua. Kannattaa myös kiinnittää huomiota rasvoihin.

3. Olet usein nälkäinen

Jos olet nälkäinen alle tunnin päästä ateriasta, kannattaa pohtia kuidun lisäämistä omaan ruokavalioon. Syynä tähän on se, että kuitu liukenee hitaammin ja saa näin ollen olon tuntumaan kylläiseltä pidempään.

Oletko aikeissa pudottaa painoa? On olemassa monia ruoka-aineita, jotka tukevat tavoitetta. Lisää tietoa voit katso täältä.

Lähde: Womens´s Health

Kilpailut

Uusimmat