Tee makuuhuoneestasi hyvän unen tyyssija – vinkit onnistumiseen

13.07.2014 15:15 - Eeva Rajala

Vaikket joisikaan kofeiinipitoisia juomia ennen nukkumaan menoa tai vaikket päästäisi lemmikkikoiraasi sänkyyn mukaan, saattaa nukahtaminen olla vaikeata.

Monikin asia voi sabotoida nukkumaan menoasi tietämättäsi. Huffington Post listasi kahdeksan kohdan tarkistus listan. Näiden askelten kautta voit saada makuuhuoneestasi vihdoin hyvien yöunien tyyssijan:

1) Lemmikit ja kännykät

Kummatkaan näistä eivät kuulu sänkyyn. Älä siis päästä koirasi tai kissasi lisäksi kännykkääsi petiin.

2) Patja

Onko patjasi juuri sinulle sopiva? Eli onko kiva mennä nukkumaan, vai onko patja liian kova vai liian pehmeä? Patjan pitäisi myös olla sen verran iso, että voit kierähtää selältäsi kummallekin kyljelle pelkäämättä, että tiput lattialle. Patja kannattaa vaihtaa 5 - 10 vuoden välein.

3) Tyynyt

Tyynyjesi pitäisi pitää selkärankasi ja niskasi rennon normaalissa asennossa, nukut sitten selälläsi, vatsallasi tai kyljelläsi. Tyynyt kannattaa vaihtaa 1 - 2 vuoden välein.

4) Paperi ja kynä

Varaa yöpöydällesi paperia ja kynä, jotta voit kirjoittaa ylös sinua yön aikana stressaavat asiat. Näin niitä ei välttämättä tarvitse vatvoa koko yötä, vaan olet saanut ne pois systeemistäsi.

5) Ikkunakaihtimet ja silmälaput

Mitä vähemmän valoa makuuhuoneessa on, sitä paremmin saat unen päästä kiinni.

6) Lakanat ja peitot

Valitse lakanaksi ja peitoksi sellaista materiaalia, jonka koet mukavimmaksi. Lakana ja peitto ovat täydelliset, kun sinulle ei tule liian kuuma eikä liian kylmä.

7) Pyjama

Pukeudu yöllä pelkästään mukaviin vaatteisiin, jotka eivät kiristä. Vaatteiden pitäisi olla vain mukavat, eivätkä nekään saisi tehdä sinulle liian kuumaa tai liian kylmää oloa.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat