4 maustetta, jotka voivat auttaa painonpudotuksessa

22.07.2014 11:38 - Linda Arponen

Laihduttajien kannattaa lisätä tiettyjä mausteita ruokavalioonsa.

Laihduttaminen ei onneksi tarkoita sitä, että tarvitsee syödä vain mautonta ruokaa. Tosiasia kun on, että tietyt mausteet voivat jopa auttaa painonpudotuksessa.

Alla on lueteltu neljä erityisen hyvää maustetta laihduttajille.

Chilijauhe

Mausteisten ruokien kapsaikiinit auttavat mainiosti painonpudotuksessa. Ne lisäävät kehon energiankulutusta ja saavat syömään hitaammin. Hitaasti syöminen voi taas johtaa siihen, että syö myös vähemmän. Tutkimusten mukaan kapsaikiinia sisältävien ruokien syönti voi saada aikaan myös sen, että haluaa syödä enemmän kasvis- kuin liharuokia.

Jauhettu inkivääri

Inkiväärin tulehduksia estävät ominaisuudet edistävät kehon insuliiniherkkyyttä. Tämä auttaa vähentämään rasvahappojen määrää veressä ja normalisoimaan verensokeritasoja. Nämä taas edistävät painonhallintaa.

Kurkuma

Monista intialaisista ruoista tuttu kurkuma on saanut viime aikoina huomiota terveyshyötyjensä vuoksi. Painonpudotuksessa kurkuma auttaa siten, että se estää rasvasoluja muodostumasta ja pienentää niiden kokoa.

Valkosipulijauhe

Valkosipuli saattaa löyhkätä suussa, mutta tekee silti ihmeitä vyötärölinjalle. Ensinnäkin sen voimakas maku voi auttaa syömään pienempiä ja hitaampia suupaloja päivällispöydässä. Näin voi välttää ylensyömistä. Tutkimusten mukaan valkosipulin syönti saa myös kehon lämpötilan kohoamaan, mikä taas voi nopeuttaa aineenvaihduntaa.

Olemme kertoneet aiemmin muistakin ruoka-aineista, jotka voivat auttaa painonpudotuksessa. Voit lukea jutun täältä.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat