Oletko iltaihminen? 10 erinomaista ohjetta parempiin aamuihin

27.07.2014 18:15 - Susanna Karttunen

Iltaihmisille aikaiset herätykset tuntuvat usein vaikeilta. On kuitenkin keinoja, joilla saat päivän alkamaan paljon paremmin.  

Aikaiset aamut miellyttävät harvoin iltaihmisiä. Huffington Post listasi vinkkejä, joiden avulla jokainen saa aamunsa alkamaan huomattavasti paremmin.

Sulje televisio illalla

Sulje pari tuntia ennen nukkumaanmenoa televisio ja tietokone ja laita kännykkä yön ajaksi lataamaan toiseen huoneeseen. Näyttöjen kirkas valo pitää meidät kauemmin hereillä. Sen sijaan pehmeä keltainen valo auttaa kehoa siirtymään nukkumisvaiheeseen.

Päätä nukkumaanmenoaika

Päätä kellonaika, jolloin yrität mennä nukkumaan. Älä aseta ensin aikaa liian aikaiseksi, vaan realistiseksi tavoitteeksi. Voit aluksi päättää ajan olevan vaikka yhdeltä yöllä ja pikkuhiljaa siirtää sitä aikaisemmaksi.

Asenne ratkaisee

Iltaihmiset ovat aamulla usein ärsyyntyneitä siitä, että joutuivat heräämään niin aikaisin. Ei kuitenkaan kannata harmitella vaan hyväksyä se, ettei ole aamuihminen ja keskittyä tekemään asioita, joita voi tehdä olon helpottamiseksi.

Juo vettä

Yön aikana kehosta voi haihtua paljonkin nestettä, jolloin on hyvä heti herätessään suunnata keittiöön ja juoda lasillinen vettä. Tämän jälkeen jaksaa paremmin. Kahvikupposesta veden juomisen jälkeen ei ole myöskään haittaa.

Ota hetki itsellesi

Rentoudu hetki hiljaisuudessa omien ajatustesi kanssa. Tämä auttaa sinua aloittamaan uuden päivän paremmalla mielellä.

Liiku

Lenkille meno aamulla on yksi erittäin tehokas keino herättää itsensä. Raikas aamuilma ja sykkeen nousu virkistävät oloa.

Syö terveellinen aamiainen

Iltaihmiset syövät usein aamulla vähemmän kuin aamuihmiset. Se ei ole välttämättä huono asia, mutta kannattaa huolehtia, että aamiainen on terveellinen ja että ylipäätänsä syö jotain.

Suunnittele aamusi

Kun tiedät tarkkaan, mitä teet aamulla ja kuinka kauan näihin toimiin menee, on aamupuuhista suoriutuminen nopeampaa ja vähemmän stressaavaa.

Kuuntele lempimusiikkiasi

Kuuntele aamulla lempimusiikkiasi tai -radioasemaasi. Tämä saa sinut iloiselle tuulelle, mikä kantaa läpi päivän.

Nuku päiväunet

Päiväunet tuovat lisäenergiaa päivään. Aamulla jaksaa paremmin nousta sängystä, kun tietää pääsevänsä iltapäivällä hetkeksi takaisin untenmaille.

Lue aikaisemmasta artikkelistamme lisää vinkkejä aikaisiin aamuherätyksiin. Artikkeliin pääset tästä.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat