Lukemisen jälkeen salille - Lihastreeni voi auttaa muistiasi

04.10.2014 20:15 - Eeva Rajala

Painojen nostelu ja lihastreeni kannattaa ajoittaa heti esimerkiksi tenttiin opiskelun tai oman esitelmän suunnittelun jälkeen, jos haluaa saada kaiken irti muististaan.

Georgian Teknologiainstituutti teki tutkimuksen, jonka mukaan lihastreeni heti kovan lukemisen jälkeen saattaa parantaa ihmisen mahdollisuuksia muistaa enemmän luetusta tekstistä.

Tutkimuksessa 46 nuorta aikuista katsoivat 90 kuvan sarjaa tietokoneruudulta. Heille ei kerrottu, että heidän pitäisi muistaa kuvia myöhemmin. Kuvasarjan jälkeen puolelle koehenkilöistä teetettiin jalkalihastreeni. Kaikilta koehenkilöiltä mitattiin myös verenpaine, syke sekä syljeneritys mahdollisia stressikemikaalien vuoksi.

Kaksi päivää myöhemmin kaikille koehenkilöille näytettiin 180 kuvan sarjaa tietokoneruudulta, joukossa oli myös 90 aiemmin nähtyä kuvaa. Tutkijoille selvisi, että ilman jalkalihastreeniä selvinneet koehenkilö muistivat noin puolet aikaisemman kuvatestin kuvista, kun taas jalkatreenin läpikäyneet muistivat kuvista 10 prosenttia enemmän kuin muut.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun liikuntasuorituksilla ja muistilla on todettu olevan yhteys. Esimerkiksi hiljattaisessa tutkimuksessa todettiin, että aerobisesti hyvässä kunnossa olevat nuoret aikuiset onnistuivat muistitesteissä paremmin kuin ei niin hyvässä kunnossa olevat.

Tutkijoiden mukaan ihminen muistaa kokemuksia paremmin silloin, kun on niin sanotussa akuutissa stressitilassa, minkä lihastreeni synnyttää. Tutkijoiden mukaan millainen tahansa lihastreeni toimii muistin virkistämisessä.

Mikäli muistin lisäksi haluat treenata erityisesti vatsan seutua, kannattaa tärkeät neuvot vatsatreeniin lukea täältä!

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat