Rauhoita mielesi muutamassa minuutissa: Yksinkertaiset ohjeet meditointiin

11.11.2014 10:02 - Heli Thoren

Meditointi rauhoittaa kehon ja mielen - vaikka kesken työpäivän. Tarvitsen vain rauhallisen paikan ja muutaman minuuttia.

Meditoinnista on tutkitusti hyötyä: pienelläkin rauhoittumisella saadaan paljon hyvää aikaan. Paitsi, että voit hallita stressaantunutta mieltä, voit myös rauhoittaa kehoa käymästä ylikierroksilla. Varaa meditointia varten ainakin muutama minuutti ja rauhallinen paikka. Ohessa viisi askelta onnistuneeseen meditointiin:

1. Valitse paikka

Meditoimisen olisi hyvä tapahtua paikassa, jossa on rauhallista ja tunnet olosi turvalliseksi. Jos meditoit työpaikalla, etsi rauhallinen soppi, kotona sohva, sänky tai pehmeä matto toimivat hyvin.

2. Valitse asento

Monet suosivat meditoimista risti-istunnassa kädet polvien päälle laskettuina. Voit kuitenkin valita itsellesi sopivan asennon - pääasia, että olosi on mukava. Jos nukahdat helposti, suosi istuma-asentoa.

3. Hengitä, huomioi ajatuksesi

Istu mukavassa asennossa ja keskity kehoosi. Jos kroppasi tuntuu olevan jännittyneessä tilassa, rentouta sitä yksi paikka kerrallaan. Kun keho tuntuu rennolta, huomioi päässäsi pyörivät ajatukset. Huomioi ajatuksesi, mutta älä tartu niihin. Anna ajatusten virrata ohitse ilman, että alat pyörittää niitä päässäsi.

4. Anna ajatusten mennä

Mieleen saattaa meditoinnin aikana putkahdella ajatuksia. Ne saattavat tuntua kiusaavan mieltä, mutta älä hätäänny. Päästä niistä irti yksi kerrallaan. Kun olet päässyt yhdestä ajatuksesta, mieleen putkahtaa helposti seuraava ajatus. Anna senkin mennä. Tämä vaatii harjoitusta - kukaan ei onnistu heti. Pikku hiljaa opit siihen, että annat ajatusten lipua ohitsesi kuin pilvet ja samalla tyhjennät mielesi. Jos tuntuu, että ajatukset tulevat mieleesi väkisin, hyväksy ne - älä hermostu. Huomaa niiden olemassaolo, mutta älä lähde niiden matkaan mukaan.

Keskity hengitykseesi samalla - tämä helpottaa myös ajatuksista irti päästämistä. Keskity kuuntelemaan hengitystäsi, kuinka se virtaa ulos ja sisään. Tämä helpottaa huomattavasti mielen tyhjentämistä.

5. Herättele

Meditoinnin jälkeen mieli ja keho tuntuvat levänneiltä. Varaa aikaa meditaatiosta heräämiseen. Herättele kehoa pikku hiljaa, osa kerrallaan.


Haluatko jatkaa elämääsi rohkeampana? Luovu viidestä piirteestä.

Kilpailut

Uusimmat