Huijaa aivojasi seitsemän harjoituksen avulla: Stressi vähenee

11.11.2014 10:59 - Heli Thoren

Jos kiire valtaa elämän, voit vähentää kierroksia yksinkertaisin keinoin.

Stressi kalvaa monia, mutta onneksi omaa oloaan voi helpottaa myös kotikonstein. Huijaa aivojasi päästämään stressistä irti näillä harjoituksilla:

1. Ajattele ihmisiä, jotka ovat sinulle kaikkein rakkaimpia. Kalifornian yliopiston tutkimuksessa saatiin selville, että ihmiset, jotka vaalivat ihmissuhteitaan ja muistavat tärkeät ihmiset kiireenkin keskellä, eivät sorru stressaamaan niin helposti. Myös se, että keskustelee asioista, jotka ovat itselle tärkeitä, vähentää stressiä.

2. Tee mielikuvaharjoituksia. Kuvittele eteesi ranta, johon aallot lyövät rauhallisesti. Tai rakenna mielessäsi ihana peltomaisema - mikä tahansa näkymä, joka tuntuu sinusta hyvältä. Tutkimusten mukaan mielikuvaharjoitukset auttavat paitsi stressiin jopa kipuun syöpäpotilailla.

3. Toista positiivisia mantroja mielessäsi. Tuoreen tutkimuksen mukaan se, että sanoo mielessään voimaannuttavia lauseita laukaisee stressiä ja kohentaa itsetuntoa. Sano mielessäsi itsellesi: "Olen tarpeeksi. Minua rakastetaan. Olen rohkea."

4. Päätä olla onnellinen. Voi kuulostaa vaikealta ja jopa mahdottomalta, mutta tutkimusten mukaan se, että päättää olla onnellisempi ihminen todella johtaa syvempään onnellisuuteen. Kun ihminen päättää olla onnellisempi, hän todell alkaa pikku hiljaa elää päätöksensä mukaan.

5. Harjoita meditaatiota. Meditaatiolla on lukuisia hyötyjä, joita on mahdoton laskea edes kahden käden sormilla. Tutkimusten mukaan meditaatio laskee stressihormoni kortisolin määrää kehossa. Meditaatiosta on löydetty apua myös korkeaan verenpaineeseen ja uniongelmiin. Etkö tiedä, miten aloittaa? Lue, miten meditoidaan täällä.

6. Keksity hengittämiseen. Joskus yksinkertaisin rentoutustapa on kaikkein tehokkain. Jos tunnet olosi stressaantuneeksi ja käyt kierroksilla, keskity hengitykseesi. Keskity siihen kun ilma virtaa keuhkoihisi - ulos ja sisään. Hengitä rauhassa ja keskity. Stressi helpottaa samalla.

7. Kokeile lihasrentoutustekniikkaa. Makaa selälläsi, jännitä lihaksiasi ja rentouta ne sitten. Voit aloittaa varpaista ja edetä ylöspäin. Lihaksia jännittäessä ja rentouttaessa myös stressi helpottaa ja hälvenee.


Joskus stressi tuntuu kehossa outoina oireina. Lue lisää niistä täällä.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat