Kauniin kirkas iho - löytyväthän nämä ruoat ruokavaliostasi

29.04.2015 09:45 - Tiina Svensk

Tasapainoinen ruokavalio ei tue ainoastaan terveyttä, vaan vaikuttaa myös ihon hyvinvointiin.

Tasapainoinen ruokavalio ei ole tärkeää ainoastaan terveydellesi, vaan se vaikuttaa oleellisesti myös ulkonäköösi. Jos haaveilet kuulaan kauniista ihosta, kannattaa varmistaa, että saat tarpeeksi seuraavia ruokia:

Bataatti, paprika ja porkkana

Karotenoidi antaa vihanneksille niiden punertavan, kellertävän tai oranssin värin, ja antaa samalla iholle hieman kultaan taittavan sävyn. Jos syöt karotenoidi-rikasta ruokaa, saat terveemmän näköisen hipiän. Jos taas et saa tarpeeksi karotenoidia, ihosi saattaa näyttää kalpeammalta ja sairaalloiselta.

Avokado ja oliiviöljy

Jos olet minimoinut rasvat ruokavaliostasi, ihosi saattaa olla kuiva ja hilseilevä. Hyvät, pehmeät rasvat ovat tärkeitä terveyden ja etenkin ihon hyvinvoinnin kannalta. Avokadossa on lisäksi happoja, jotka auttavat ihoa pysymään kosteana. Lopputulos? Vähemmän turvotusta ja lisää hohtoa!

Kiivi, sitruuna, mango ja appelsiini

Sitrushedelmät ovat täynnä C- ja E-vitamiinia sekä antioksidantteja, jotka suojaavat ihoa ja samalla nuorentavat sitä. Kun panostat C-vitamiinia sisältäviin hedelmiin ruokavaliossasi, saat ihosi näyttämään nuoremmalta: Se suojaa rypyiltä ja muilta vanhenemisen merkeiltä.

Marjat

Marjoissa on paljon antioksidantteja, jotka suojaavat ihosoluja vahingoittumiselta. Marjat eivät ainoastaan suojaa ihoasi auringonsäteiltä ja auta ihoa parantumaan pienistä virheistä, ne myös saavat ihosi hohtamaan kauniimmin.

Ruokavaliota kannattaa tukea laadukkailla ihonhoitotuotteilla, jotka kirkastavat ja kosteuttavat ihoa.

Lue myös: Hammastahnaa kynsille, kuumuutta ripsille - asiantuntijat jakoivat yllättävät kauneusvinkkinsä

Lähde: Youbeauty

Kilpailut

Uusimmat