Ei se määrä, vaan se asenne - rennosti stressiin suhtautuvat ihmiset elävät murehtijoita pidempään

10.06.2015 14:15 - Reetta Haverinen

Jos tahdot voida hyvin ja minimoida stressin vaikutukset kehossasi, tulee sinun kohdata arjen haasteet positiivisella asenteella ja herätä uuteen aamuun hymyssä suin. 

Tuoreesta tutkimuksesta on selvinnyt, että stressin määrällä ei näytä olevan merkittävän suurta vaikutusta ihmisten terveyteen ja elinikään. Vaikka stressi olisi jokapäiväistä, mutta siihen osaa suhtautua oikealla asenteella, ei valtavatkaan työtaakat, kiire ja lähestyvät deadlinet ole uhka hyvinvoinnille.

Verikokeisiin ja haastatteluihin perustuvassa stressitutkimuksesta ilmeni, että asioista paljon murehtivat ihmiset ovat muita alttiimpia sairauksille ja tulehduksille. Varsinkin naisten kehon puolustuskyvyn huomattiin laskevan silloin, kun he stressasivat tekemättömistä töistä ja aikatauluista. Krooniset tulehdustilat, jotka uhkaavat kaikkia stressaajia ja työnarkomaaneja, altistavat ihmiskehon muun muassa ylipainolle, sydänsairauksille ja syöville. Riskit erilaisille sairauksille lyhentävät siten kaikkien stressaajien elinikää.

Kropan kunto ei kuitenkaan romahda, kun kiireiseen arkeen ja työkiireisiin suhtautuu sopivan rennolla asenteella. Kun aamulla herää positiivisella mielellä uuteen päivään, joka on täynnä palavereja ja työaskareita, ei päivittäinenkään stressi saa kehoa pois tolaltaan. Eli hymyä huuleen ja katse myötä tuuleen, vaikka päivä tuntuisi kuinka raskaalta hyvänsä!

Tiesitkö, että pitkät työmatkat lisäävät alttiutta sairastua työuupumukseen? Lue lisää artikkelistamme, johon pääset tästä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat