Treenaatko liikaa? 5 merkkiä, joista tiedät tarvitsevasi lepopäivän

12.06.2015 16:15 - Tiina Svensk

Liikunnan terveyshyötyjä on loputtoman paljon, mutta treenata voi liikaakin. Kun annat kehosi välillä palautua, jaksat taas paremmin kuntosalilla tai lenkkipolulla.

Onko liikunta osa arkeasi, ja suuntaat treenaamaan vaikka väsyttäisikin? Treenirutiinien ylläpitäminen vaatii tahdonvoimaa ja päättäväisyyttä, mutta joskus liikunta kannattaa jättää välistä.

Kroppa tarvitsee myös lepoa palautuakseen, ja palautuminen on avainasemassa treenitulosten saavuttamiseksi. Huffington Post -sivusto listasi merkit, jotka paljastat, että lepopäivä olisi tarpeen:

Noussut leposyke: Kiinnitä huomiota sykkeeseesi, kun heräät. Jos sykkeesi on jatkuvasti korkeampi kuin normaalisti, saatat treenata liikaa tai olla stressaantunut.

Yleinen väsymys: Jos olotilasi on jatkuvasti väsynyt arjen keskellä, vaikka nukkuisitkin tarpeeksi, saatat treenata liikaa. Muista, että liikunnan tulisi auttaa sinua jaksamaan arjen askareissa, ei viedä kaikkea energiaa.

Et saa unta: Liika treenaaminen saattaa sekoittaa vuorokausirytmiäsi ja vaikeuttaa unen saantia iltaisin. Jos heräilet öisin useammin kuin normaalisti tai unensaantisi on vaikeampaa iltaisin, kannattaa pitää yksi lepopäivä. Silloin kroppakin pääsee rauhoittumaan.

Olet apea: Ylireagoitko asioihin tai kiukutteletko läheisillesi turhista asioista? Ahdistaako ajatus treenaamisesta? Yleensä nämä ovat merkkejä siitä, että vaadit itseltäsi liikaa liikunnan suhteen. Lyhyen tauon jälkeen saat ilon takaisin liikuntaasi.

Jatkuva lihaskipu: Jos treenaa kovaa, tunnet myös tehneesi töitä. Jos kipu on kuitenkin jatkuvaa, tai se pahenee ajan kanssa, se ei ole normaalia. Kehon täytyy palautua treeneistä, sillä muutoin saatat loukata itsesi.


Lue myös: Tepsiikö sinuun? 4 yllättävää asiaa, joiden avulla rentoudut

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat