Ovulaation näkee naisen kasvoista? Kamera tarkkaili muutoksia ihonsävyssä

03.07.2015 11:45 - Senni Loikala

Erityistarkalla kameralla tarkkailtiin, miten kuukautiskierto vaikuttaa naisten kasvoilla olevaan punaan.  

Miehet tuntevat luonnostaan voimakkainta vetoa ovuloivaan naiseen. Vaistot kertovat silloin, että nyt olisi mahdollisuus saada jälkeläisiä. Tämä on selvinnyt aiemmista tutkimuksista, mutta tähän asti on ollut täysin epäselvää, miten ihmeessä miehet voivat olla perillä ovulaation ajankohdasta.

Brittiläiset tutkijat tahtoivat selvittää, miten ovulaatio mahdollisesti näkyisi naisen kasvoissa. He kuvasivat erityistarkalla kameralla 22:n naisen kasvoja eri vaiheissa heidän kuukautiskiertoaan.

Kasvojen puna lisääntyy

Koska kamera oli niin tarkka, näkyivät muutokset kuvissa selvästi. Tutkijat huomasivat, että puna naisten kasvoilla vaihteli huomattavasti kuukautiskierron mukaan. Punakkuutta oli kaikista eniten ovulaation aikaan, kun taas vähiten sitä oli kuukautisten alettua.

Punaisuuden muutokset ovat kuitenkin paljaalla silmällä katsottuna niin minimaalisia, ettei niitä pysty laittamaan merkille. Näin ollen siitä ei voi vetää suoraa linkkiä siihen, miten luonto saa miehet tietämään naisen ovulaation ajankohdan. Se voi tutkijoiden mukaan kuitenkin olla yksi osa kokonaisuutta, joka saa miehet iskemään silmänsä ovuloivaan naiseen.

- Naiset eivät mainosta ovulaatiota, mutta he näyttävät vuotavan tietoa siitä, tutkija ja lääkäri Hannah Rowland sanoo.

Lue myös: Ovuloivat naiset käyttäytyvät erilailla kuin muulloin - päteekö myös sinuun?

Lähde: Today

Kilpailut

Uusimmat