Tutustu itseesi: 10 kysymystä, jotka meistä jokaisen tulisi kysyä itseltään

05.08.2015 19:45 - Heli Thoren

Tasapainoisempi elämä alkaa siitä, että vaalit ja rakastat itseäsi. Aloita kysymällä itseltäsi seuraavat kymmenen tärkeää kysymystä.

1. Miten näen itseni?

Mitä ajattelet itsestäsi? Näetkö itsesi mahdollisimman puhtaasti sellaisena kuin olet vai onko sinulla monia itse itsellesi asettamia rajoitteita? Etkö usko, että ansaitset parhaan mahdollisen parisuhteen ja kaunista kohtelua? Uskotko, että voit todella saavuttaa elämässäsi mitä tahansa?

Päätä, että lakkaat puhumasta itsellesi rumasti ja ajattelemasta itseäsi pienentäviä ajatuksia. Muutos ei tapahdu hetkessä, mutta tarkkailemalla sitä, mitä todella ajattelet itsestäsi pääset hyvään alkuun. Ala kääntämään ajatuksia itsestäsi myönteisemmiksi.

2. Mitä haluan saavuttaa tulevina vuosina?

Katso uraasi ja ihmissuhteitasi. Ovatko ne sillä tolalla, jolla haluat niiden olevan? Jos eivät, ala ottamaan askelia sellaisia asioita kohti, joita haluat elämääsi. Jos esimerkiksi haluat haastavamman työn kokonaan toiselta alalta, tee töitä haaveesi eteen jo tänään. Jos haluat rakastavan parisuhteen, aloita rakkauden löytäminen siitä, että rakastat kovasti itseäsi. Samalla tulet kulkeneeksi myös parempia ihmissuhteita kohti.

3. Minkälainen haluan olla?

Haaveiletko treenatummasta vatsasta ja rauhallisemmasta mielestä? Vain sinä voit tehdä tekoja niiden eteen. Mieti, mitä todella haluat ja mihin suuntaan haluat itseäsi viedä. Ryhdy sitten tekemään aktiivisia tekoja uuden minäsi eteen.

4. Mitä hyviä tapoja minulla on?

Tunnista hyvät tavat arjestasi. Juotko heti herättyäsi litran vettä ja käyt arkiaamuisin juoksulenkillä? Listaa hyvät tavat elämästäsi niin samalla huomaat, miten pienet asiat lisäävät onnellisuutta elämässäsi. Samalla voit lisätä näitä tekoja arkeesi.

5. Mitkä tavat vaativat muutosta?

Mitä elämänlaatua huonontavia tapoja sinulla on. Pohdi niitä ja tee lista huomataksesi ne selkeämmin. Voisitko päästä ainakin joistakin niistä eroon? Miten vaikeaa se oikeastaan olisi? Jokaisen huonon tavan muuttaminen antaa sinulle kosolti motivaatiota päästä yhä useammista pahoista tavoista eroon - oli kyse sitten tupakoimisesta tai ikävällä tavalla muista juoruamisesta.

6. Mitä virheitä olen tehnyt ihmissuhteissani?

Oletko oppinut eroistasi tai välirkoista ystävien kanssa? Muista, että jokaisessa suhteessa on aina kaksi ja myös sinulla on edes jonkinlainen osuus ikäviin sattumuksiin ihmissuhderintamalla. Kun katsot niiden suhteen rehellisesti peiliin saat tämän hetken tärkeistä suhteistasi ja tulevista suhteistasi paljon enemmän irti.

7. Mitä piirteitä ihailen toisissa?

Listaa piirteitä, joita ihailet ympärillä olevissa ihmisissä. Ihailetko ystäväsi kunnianhimoa ja miehesi kykyä olla stressaavissakin tilanteissa rauhallinen. Herättävätkö ystäväsi kiinteät reidet jopa kateutta sinussa? Tee lista asioista ja piirteistä, joita sinäkin haluaisit lisätä omassa itsessäsi. Mieti, miten se todella olisi mahdollista. Älä sorru kadehtimaan, vaan muista: myös sinä voit tehdä minkälaisia muutoksia tahansa.

8. Mitä opin tällä viikolla?

Jokainen viikko opettaa meille jotakin. Jos teemme viikon päätteeksi kiitollisena listaa niistä asioista, jotka saimme tällä viikolla oppia, astumme seuraavaan viikkoon todella viisaampina kuin ennen. Pysähtyessä todella miettimään asioita sisäistämme niiden opin entistäkin syvällisemmin.

9. Miksi rakastan ja kuka rakastaa minua?

Mieti ihmisiä, joita rakastat ja heitä, jotka rakastavat sinua. Olethan muistanut kertoa tunteistasi heille? Vietäthän heidän kanssa elämässäsi aikaa ja annathan heille todella itsestäsi? Monesti läheisesi saattavat myös haluta olla enemmän lähelläsi tai tunnustaa tunteesi sinulle, mutteivat osaa sitä sen paremmin kuin sinäkään. Sinä voit olla se, joka kääntää kokonaan uuden, paremman vaihteen suhteessanne.

10. Millainen olisin, jos en ollenkaan miettisi sitä, tuomitsevatko muut minut?

Pyri vapautumaan muiden odotuksista ja toiveista ja keskittymään ajattelemaan sitä, mitä sinä elämältäsi haluat. Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi? Mieti vähemmän sitä, mitä muut sinusta miettivät ja enemmän sitä, mitä juuri sinä juuri tällä hetkellä haluat olla ja tehdä. Lakkaa miellyttämästä muita ja keskity sen sijaan siihen, mikä tekee sinut onnelliseksi. Pyri kasvamaan enemmän omaksi itseksesi. Näin voit olla parempi läheinen myös elämäsi ihmisille.


Lue myös: 10 asiaa, jotka tekvät sinut välittömästi onnellisemmaksi


Lähde: Calorielab

Kilpailut

Uusimmat