Nauti aamupalalla proteiinia - riittävä annos takaa terveyshyödyt

14.08.2015 15:15 - Tiina Svensk

Jos haluat mahdollisimman täyttävän aamupalan, kannattaa aamusta tankata annos proteiinia.

Aamupalan tärkeyttä korostetaan usein, ja aamulla syömisessä on paljon hyötyjä: verensokerin tasot pysyvät tasaisina läpi päivän ja etenkin painon pudotuksessa aamupalan syöminen on tärkeää.

Aineenvaihdunta käyntiin

Päivän ensimmäisellä aterialla kannattaa panostaa etenkin riittävään proteiinin saantiin. Yön aikana keho on käyttänyt energiaa palautumiseen, ja on paastonkaltaisessa tilassa. Jos keho ei saa tarpeeksi pian laadukasta ravintoa, aineenvaihdunta ei käynnisty.

Jos keho ei saa energiaa, se alkaa varastoida rasvaa sen sijaan, että käyttäisi sitä tehokkaasti energianlähteenä. Mitä enemmän kehossa on lihasmassaa, sitä tehokkaammin aineenvaihdunta työskentelee.

Proteiini auttaa jaksamaan

Ruokavalion tulisi olla riittävän monipuolinen niin, että saat hyvälaatuisia hiilihydraatteja ja riittävästi rasvahappoja päivän aikana. Aamulla proteiinin nauttiminen auttaa kuitenkin pitämään näläntunteen loitolla pidempään, etkä sorru naposteluun iltapäivän väsymyksenkään aikana. 

Proteiinia kannattaa nauttia aamupalalla 30 grammaa. Annos saattaa kuulostaa suurelta, mutta määrän saa nopeasti täyteen esimerkiksi ravitsevalla smoothiella tai ruokaisalla munakkaalla.


Lue myös: Tekeekö mielesi herkkuja? Tunnista proteiinin puutostila yleisistä oireista

Lähde: Pop Sugar

Kilpailut

Uusimmat