Älä kuntoile turhaan: 7 asiaa, jotka vievät tehon aamutreenistäsi

15.08.2015 16:15 - Tiina Svensk

Jos haluat ajoittaa treenisi aamuun, pidä huolta, että saat kuntoilusta kaikki hyödyt irti.

Jos olet ottanut aamutreenaamisen osaksi arkirutiinejasi, kannattaa huolehtia, että saat aikaisesta treenistä kaikki hyödyt irti.

Pop Sugar -sivusto listasi yleisimmät virheet, joita aamuisin kuntoilevat tekevät ennen treeniään. Sorrutko sinä samoihin virheisiin?

Et syö ennen treeniä: Vaikka onkin aikainen aamu, eikä ruoka välttämättä maistu, kannattaa keholle antaa ravintoa etenkin ennen tiukkaa lihaskuntotreeniä. Jos et syö ennen treeniä, sinun kehollasi ei ole tarpeeksi energiaa, jolla treenata.

Syöt liikaa kuituja: Vaikka aamulla onkin tärkeää syödä ennen treeniä, ei kannata ahnehtia kuitupitoista aamiaista. Olosi saattaa tuntua raskaalta, jos syöt liikaa chian siemeniä tai kaurapuuroa aamulla. Panosta siis proteiiniin ennen treeniä.

Et ole ennakoinut: Aikaisin aamulla on helppo luistaa treenistä, jos et ole pakannut treenikassiasi ja -vaatteitasi valmiiksi. Kun tavarat ovat valmiina aamulla, voit lähteä helposti kohti salia.

Et huolehdi nesteytyksestä: Aamupalan lisäksi tarvitset vettä, jotta jaksat. Liika vedenjuonti ei ole hyväksi, mutta hyvissä ajoin ennen treeniä kannattaa nauttia lasillinen tai kaksi vettä.

Et nuku tarpeeksi: Treenaaminen on tärkeää, mutta samoin on lepo. Jos et ole nukkunut hyvin edellisenä yönä, kehosi ei ole saanut palautua kunnolla, ja se näkyy treenitehoissasi.

Valitset tylsän treenin: Jos et ole tottunut treenaamaan aamuisin, on hyvin todennäköistä, ettet jaksa raahautua juoksulenkille heti aamusta. Kun valitset itsellesi suosikkituntisi tai sovit treffit ystäväsi kanssa salille, pitäydyt todennäköisemmin treenisuunnitelmassasi.

Et lämmittele: Huolehditko lämmittelystä ennen treeniäsi? Koska kehosi on vasta herännyt, on erityisen tärkeää, että lämmittelet kunnolla. Silloin säästyt mahdollisilta urheiluvammoilta, ja lämmität lihaksesi varsinaista treeniosiota varten.

Lue myös: Kuinka tehdä liikunnasta luonteva osa arkea? Asiantuntijan täsmävinkeillä onnistut

Lähde: Pop Sugar 

Kilpailut

Uusimmat