Sallittuja nautintoja: 7 blogia, jotka pursuavat terveellisiä herkkuja

05.09.2015 21:15 - Reetta Haverinen

Jos rakastat herkkuja, mutta tahdot silti syödä terveellisesti, ovat seuraavata blogit takuulla mieleesi.

Verkko on tulvillaan herkullisia ruoka- ja leivontaohjeita, mutta ne, jotka tahtovat pitää kilonsa kurissa eivät välttämättä tahdo upottaa sormiaan perinteiseen pulla- tai voitaikinaan.

Herkullisia jälkiruokia ja kahvikakkuja voi kuitenkin leipoa ilman lisättyä sokeria tai valkoisia vehnäjauhoja. Nämä seitsemän blogia ovat tulvillaan toinen toistaan maukkaampia ohjeita ja makeita viettelyksiä, joiden nauttiminen ei aiheuta huonoa omaa tuntoa. Jos siis tahdot viettää aikaa keittiössäsi, mutta pitää samalla kiinni dieetistäsi, kannattaa sinun vierailla näissä blogeissa:

Syötävän hyvä

Syötävän hyvä -blogin herkut eivät sisällä viljaa tai sokeria. Blogin takana on terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostunut Lotta. Upeat kuvat tuovat veden sivulla vierailijoiden kielille. Blogista löytyy ohjeita niin makeisiin leivonnaisiin kuin lämpimiin aterioihinkin.

Chocochili

Vegaaniruokaan keskittyvä ruokablogi Chocochili on jokaisen ruoanlaittoa rakastavan vegetaristin ja vegaanin aarreaitta. Blogin takana oleva turkulainen Elina todistaa resepteillään, että vegaaniruoka on kaikkea muuta kun tylsää ja mautonta!

Feel good kitchen

Kasvisruokareseptejä ja hyvänmielen herkkuja tulvillaan olevan ruokablogin Feel good kitchenin takana on 21-vuotias Aino. Nuori nainen vannoo ravitsevan, mutta sitäkin maistuvamman ruoan nimeen ja jakaa inspiroivia reseptejään mielellään lukijoilleen.

Kahvia ja kasvisruokaa

Terveellinen ruokavalio ei tarkoita tylsien salaattiannosten nauttimista päivästä toiseen. Tämän seikan todeksi todistaa myös Liisa, joka pitää suosittua Kahvia ja kasvisruokaa -blogia. Miltä kuulostaisi esimerkiksi viljattomat pinaattiletut tai bataatti-maapähkinävoi browniet? Ohjeet näihin löydät Liisan blogista.

Terveen hyvää

Monista tutuista herkuista kuten mustikkapiirakasta ja brownieista on helppoa muokata astetta terveellisempiä versioita. Tämän tietää varsinkin Pipsa, joka pitää Maku-lehden verkkosivuilla Terveen hyvää -blogia.

Uusia tuulia

Uusia Tuulia -blogin takana oleva Tuulia pitää huolta hyvinvoinnistaan ja tämä välittyy myös naisen blogista lukijoille asti. Naisen reseptiarkisto on täynnä tuorepuuro-, muffinssi- ja raakakakku reseptejä, mutta myös muita kokeilemisen arvoisia gluteenittomia ohjeita.

Vanelja

Vanelja-blogi miellyttää esteetikon silmää. Kirjailija, valokuvaaja ja reseptinikkari Virpi Mikkonen tietää, kuinka ruoka-annoksista saadaan näyttävän näköisiä. Naisen kokkailut eivät ole ainoastaan kauniita vaan myös terveellisiä. Näitä herkkuja kelpaa maistella hyvillä mielin. 


Lue myös: Superfoodia halvalla: 8 kotimaista terveyspommia ovat parhaimmillaan juuri nyt

Kilpailut

Uusimmat