Valitse ryhmäliikuntatunti omien tavoitteidesi perusteella - lue asiantuntijan vinkit

11.09.2015 20:15 - Reetta Haverinen

Jos sinulla tavoitteita koskien kuntoasi tai kehonkoostumustasi, tulee sinun miettiä tarkkaan, mille jumppatunnille suuntaat.

Kuntokeskusten ryhmäliikuntatuntitarjonta on nykyisin valtava. Monien naisten on taatusti vaikea valita, mille tunnille kannattaisi suunnata. Olipa jumppa mikä hyvänsä, on liikuntatunnille meneminen taatusti parempi vaihtoehto kuin sohvanpohjalle jääminen.

Jos sinulla on kuitenkin mielessäsi selkeitä kuntotavoitteita, kannattaa sinun tarkastella liikuntakeskuksien tuntitarjontoja henkilökohtaisia päämääriäsi silmällä pitäen.

Laihduttajat unohtavat usein lihaskunnon tärkeyden

LadyLine Hakaniemen ryhmäliikunnanohjaaja Lilli Hynynen kertoo omat vinkkinsä kuntoilijoille, joiden pää on mennyt pyörälle keskuksien valtavista tuntitarjonnoista:

- Laihduttajille sopii hyvin esimerkiksi bodypump-lihaskuntotunti, Hynynen vinkkaa.

Painonpudottajien ei tule keskittyä pelkästään aerobisen liikunnan harrastamiseen, vaan myös lihaskunnon treenaaminen on äärimmäisen tärkeää hoikistumisen kannalta. Lihas polttaa enemmän kaloreita kuin rasvamassa ja muskeleita ei lenkkeilemällä kasvateta Hynynen summaa.

Ohjaajan mukaan kaloreita runsaasti kuluttava liikunta tulee toki myös huomioida, mutta se ei tarkoita, että spinning-pyörällä tulisi hikoilla tuon tuosta. Laihduttajat voivat hyvin esimerkiksi tehdä lihaskuntoilun ohella pitkiä, yli tunnin mittaisia kävelylenkkejä, jotka polttavat hyvin rasvaa.

Näyttävät lihakset edellyttävät salitreeniä

Myös kiinteytyjille Hynynen suosittelee bodypump-tunteja, joilla keskitytään pitkiin lihaskuntosarjoihin. Tunnilla syke nousee ja hiki virtaa. Suurista muskeleista bodypump-tunnilla kävijöiden ei tarvitse kuitenkaan murehtia, sillä näyttävien lihasten kasvattaminen ei jumpassa helposti onnistu.

- Jos henkilö tahtoo kasvattaa lihasmassaansa, täytyy mennä rehkimään salin puolelle raskaiden painojen kanssa. Pumppitunnilla keskitytään lähinnä lihaskestävyyden vahvistamiseen, Hynynen toteaa.

Ne jotka kaipaavat kroppaansa lihasten sijaan lisää vetreyttä, voivat mennä parantamaan lihastensa elastisuutta esimerkiksi perusvenyttely- tai joogatunnille.

- Lämpöhuoneissa pidetyt hot joogat- tai hot venyttelytunnit ovat myös hyviä. Lämmön vaikutuksesta lihakset venyvät tunneilla paremmin, Hynynen vinkkaa.


Lue myös: Treenaa kädet kuntoon ilman välineitä - 3 toimivaa kotijumppavideota

Kilpailut

Uusimmat