Kuva: Fotolia

Ota mallia ammattilaisesta: Suomalainen liikunnanohjaaja kertoo, miten itse syö ja liikkuu

24.10.2015 09:45 - Reetta Haverinen

Personal trainerit ja ryhmäliikunnanohjaajat ovat ihmisiä siinä missä muutkin.

Monet uskovat, että ryhmäliikunnanohjaajien elämä koostuu ainoastaan treenaamisesta ja terveellisistä aterioista. Asia on osaksi totta, osaksi ei. Muun muassa LadyLine Hakaniemen ryhmäliikunnanohjaaja Lilli Hynynen paljastaa, että liikunnanohjaajien elämään kuuluu paljon muutakin:

- Liikunta kuuluu toki osaksi elämää myös lomalla ollessa. Käymme paljon myös toisten ohjaajien tunneilla ja harrastamme "omaa lajiamme" vapaa-ajallamme, mutta elämään kuuluu muutakin. Vien ajatukseni pois töistä esimerkiksi lukemalla, elokuvia katsomalla ja musiikkia kuuntelemalla, Hynynen toteaa Voicelle antamassaan haastattelussa.

Herkkuja ja koti-iltoja

Pelkkää salaatin, raejuuston ja palautusjuomien nauttimista liikunnanohjaajien elämä ei myöskään ole. Hynynen myöntää että herkuttelu kuuluu hänenkin elämään. Ohjaajat ovat toki erilaisia, mutta useat liikunnanohjaajat tapaavat olla melkoisia sokerihiiriä. Nämä hyvinvoinnin asiantuntijat osaavat siis nauttia elämästä ja ottaa rennosti, vaikka se ei heidän olemuksestaan päälle päin näy.

Hassulta tuntuisi, jos liikunnanohjaaja kannustaisi syömään karkkia ja lojumaan sohvalla – tällaisilla ohjeilla ei paljon tuloksia tulisi. Hynynen toteaakin, että kaikkein paras palkinto omasta työstä on nähdä, kun asiakas löytää liikunnanilon elämäänsä:

- Kun aloittelijat löytävät innostuksen – se on parasta! Ja tietenkin se, että ihmisillä on kivaa, he viihtyvät, rentoutuvat ja unohtavat arkihuolet kuntoilun avulla, Hynynen kertoo hymyillen.


Lue myös: Treeni-inspiraatiota Instagramista - 10 timmiä suomalaisnaista, jota seurata

Kilpailut

Uusimmat