Kuva: Fotolia

Kiinteydy nopeammin: 4 teholiikettä kotitreeniin

05.11.2015 23:45 - Reetta Haverinen

Kun aika on kortilla, kannattaa sinun yksittäisiä lihaksia treenaavien lihaskuntoliikkeiden sijaan keskittyä kokonaisvaltaisiin teholiikkeisiin, jotka laittavat yhdellä kertaa töihin monta eri lihasryhmää.

Treeniliikkeet, jotka haastavat samalla kertaa jalkojen, käsien ja keskivartalon lihakset ovat erittäin hyviä harjoitteita niille, jotka tahtovat laittaa kroppansa toden teolla töihin. Kokonaisvaltaisilla liikkeillä, joista yksi esimerkki on kyykyn ja hauiskäännön yhdistelmäliike, on mahdollista treenata koko kroppa läpi nopeasti, mutta tehokkaasti. 

Jos siis haluat treenisi olevan sopivan haastava, mutta aikaa tunnin saliharjoitteluun ei ole, kannattaa sinun ottaa seuraavat liikkeet osaksi viikoittaisia liikuntarutiineitasi. Jos esimerkiksi teet jokaista neljää liikettä 10-15 toistoa ja teet liikkeet huolellisesti läpi kahteen otteeseen, on tehokas ja hikinen treeni taattu!

1. Lankku ja kick back –ojentajaliike

Tämä harjoitus laittaa keskivartalosi ja ojentajasi töihin. Liike myös haastaa tasapainoa ja koordinaatiokykyä, joten anna itsellesi aikaa opetella liikkeen tekniikka oikein. Aloita harjoittelu siten pienillä painoilla ja siirry suurempiin käsipainoihin vasta sitten, kun liike sujuu sinulta ongelmitta.

2. Sumokyykky ja pystypunnerrus

Sumokyykky on tehokas treeniliike jaloille, mutta yhdistettynä pystypunnerrukseen harjoituksesta tulee entistä tehokkaampi. Tätä liikettä tehdessäsi sykkeesi nousee taatusti!

3. Hauiskääntö ja askelkyykky

Kun kävelet askelkyykkykävelyä ja otat liikkeeseen mukaan hauiskäännöt, saat treenattua samalla tehokkaasti niin jalka- kuin hauislihaksiasikin. Voit myös tehdä askelkyykyt paikallasi ja vaihtaa eteenpäin astuvaa jalkaa joka kerta kyykätessäsi.4. Maastaveto ja kulmasoutu

Tällä treeniliikkeellä saat laitettua samanaikaisesti töihin niin ylä- kuin alavartalosikin. Käsipainojen avulla saat tehtyä perusmaastavedosta astetta rankemman, kun yhdistät liikkeeseen kulmasoudun. Muista pitää selkä suorana ja keskivartalo tiukkana pakettina koko liikkeen ajan.


Lue myös: Tehotreeni kiireeseen: 3 minuutissa kroppa herää ja hiki virtaa


Kilpailut

Uusimmat