Kuva: Fotolia

Parhaat treeniliikkeet laihtumiseen listattiin - katso, mikä polttaa eniten kaloreita

09.12.2015 18:45 - Eeva Rajala

Kotiin kannattaa hankkia ainakin hyppynaru ja kahvakuula.

Mikä tahansa liikuntamuoto voi auttaa laihtumisessa, mutta tavoitteisiin pääsee nopeammin tarkalla ja päämäärätietoisella suunnittelulla.

Women's Health -lehti listasi kunto-ohjaaja Noam Tamirin avustuksella, millaiset liikkeet ja harjoitteet ovat laihtumisen kannalta tehokkaimpia. Tehokkuus arvioitiin tunnin treenin aikana poltettujen kalorien mukaan.

Laihtumiseen vaikuttaa myös se, miten kalorit palavat treenin jälkeen. Tässä lista tehokkaimmista harjoituksista:

Hyppynaru

Tavoite: 120 hyppyä minuutissa
Poltetut kalorit tunnissa: 667 - 990


Treenistä saa vielä paremman tuloksen, kun käyttää painotettua hyppynarua ja keskittyy ottamaan hyppyliikkeeseen paremmin mukaan sekä käsivarret että olkapäät.

Juoksu

Tavoite: noin 1,5 kilometriä kymmenessä minuutissa
Poltetut kalorit tunnissa: 566 - 839

Kun juoksee tasaista tahtia koko treenin, kaloreiden palaminen jatkuu koko loppupäivän. Juoksutreeniin kannattaa sisällyttää myös lyhyitä spurtteja, jotta saa vieläkin tehokkaamman treenin aikaiseksi. Tamirin mukaan kaloreita palaa treenin jälkeen tehokkaimmin, jos treenissä toistuu 60 sekuntia juoksua ja 30 sekuntia kävelyä.

Kickboxing

Tavoite: intensiivinen tunnin treeni
Poltetut kalorit tunnissa: 582 - 864

Treenata voi yksin tai ohjatulla tunnilla, mutta Tamir keskittyisi pitämään lepotauot treenin aikana hyvin lyhyinä. Jokaisen puolentoista minuutin sparrauksen jälkeen kannattaa tauko pitää vain puolessa minuutissa.

Kahvakuula

Tavoite: tunnin intervallitreeni
Poltetut kalorit tunnissa: 554 - 822

Niin sanottu HIIT-treeni kahvakuulalla tehtynä tehostaa treenin jälkeistä kaloreiden palamista. Kaloreita palaa vielä 36 tuntia sen jälkeen, kun olet lähtenyt salilta. Tamir neuvoo tekemään tasaisesti liikkeitä sekä ylä- että alavartalolle ilman turhia taukoja välissä.

Kuntopyörä

Tavoite: pyöräilytreeni tarmokkaalla vauhdilla
Poltetut kalorit tunnissa: 498 - 738

Jos haluat lisätä kaloreiden palamista vielä treenin jälkeenkin, kannattaa aloittaa 10 sekunnin kunnon spurtilla, levätä 50 sekuntia, jatkaa sitten 15 sekunnin sprinteillä ja 45 sekunnin tauoilla, jonka jälkeen siirtyä 20 sekunnin sprintteihin ja 40 sekunnin taukoihin. Treenin aikana kannattaa myös lisätä vastusta tasaisesti.

Soutulaite

Tavoite: tunnin intensiivinen treeni
Poltetut kalorit tunnissa: 481 - 713

Jotta treenistä saisi laihtumisen kannalta parhaan hyödyn irti, kannattaa Tamirin mukaan soutaa hyvin nopealla tahdilla minuutin intervalleja, jonka jälkeen pitää puolen minuutin tai minuutin lepotauon soutamisesta. Taukojen aikana voi tehdä muita liikkeitä vaihtaen aina liikettä joka tauolla. Hyviä taukoliikkeitä ovat muun muassa kyykyt, punnerrukset tai lankutus. 

Portaat

Tavoite: 77 porrasta minuutissa
Poltetut kalorit tunnissa: 452 - 670

Treeniin saa lisää tehoa, kun ottaa kumpaankin käteen 0,5 - 2 kilon kahvakuulan.

Crosstrainer eli ellipsilaite

Tavoite: tunnin treeni vastustasolla 8
Poltetut kalorit tunnissa: 322 - 478

Vauhtia ei kannata pitää samana koko treenin ajan. Kannattaa vaihdella myös kallistuskulmaa ja joskus myös vastustasoa, jotta treeni pysyy kiinnostavana ja haastavampana.

Voimajooga

Tavoite: tunnin joogatreeni
Poltetut kalorit tunnissa: 226 - 335

Tamir neuvoo, että parhaiten kalorit palavat Power Vinyasa Flow -tunneilla. Kaloreita palaa treenin jälkeenkin parhaiten, kun treenissä yhdistyvät voima, liikkeet ja hengitys.


Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat