Kuva: Fotolia

Haluatko täydellisen päivän? Aloita valmistautuminen jo edellisenä iltana

26.02.2016 19:15 - Tiina Svensk

Huonojen yöunien jälkeen kiireeseen herääminen ei anna päivälle parasta mahdollista aloitusta.

Aamurutiineilla on todella merkitystä päivän kulkuun, mutta tulevaan vuorokauteen voit valmistautua jo edellisen päivän ja etenkin illan aikana. Pop Sugar listasi kuusi tärkeintä tapaa ja muutosta, jotka kannattaa käydä läpi panostaessasi tulevaan päivään:

Jätä lasillinen välistä: Vaikka yksi viinilasillinen ystävän kanssa tuntuukin rentouttavalta vaihtoehdolta, kannattaa se jättää välistä. Pienikin annos alkoholia vaikuttaa unenlaatuun ja samalla tulevan päivän energisyyteesi.

Valitse oikeanlainen iltapala: Syö ennen nukkumaanmenoa tarpeeksi, mutta vältä liian raskaita annoksia. Ruuansulatuksesi työskentelee yön ajan aterian kanssa, joten valitse jotain, mikä sulaa helposti ja pitää sinut kylläisenä yön halki.

Siisti ja pakkaa: Käytä iltaisin kymmenen minuuttia siihen, että pakkaat laukun valmiiksi tulevalle päivälle. Jos aiot suunnata salille tai treeneihin, pakkaa myös treenivaatteet valmiiksi. Siisti myös kotisi päivän aikana muodostuneesta sotkusta, niin saat herätä aamulla siistiin ympäristöön.

Kirjoita: Käytkö yleensä läpi tulevan päivän tehtäviä? Kirjoita ne ylös sen sijaan, että pyörittäisit niitä mielessäsi ennen nukkumaanmenoa. Silloin rauhoitat mielesi ja olet valmis nukkumaan sikeämmin. Aamulla kiität itseäsi siitä, että olet järjestänyt ajatuksesi jo listaksi, jota voit lähteä toteuttamaan.

Sammuta laitteet: Sulje kaikki ruudut tuntia ennen nukkumaanmenoa. Silloin melatoniinin tuotanto ei häiriinny tietokoneen tai kännykän ruudun sinisen valon takia ja rauhoitat itsesi ulkoisilta ärsykkeiltä. Maltat myös mennä nukkumaan, kun et selaa sosiaalisen median kanavia vielä peitonkin alla.

Malta nukahtaa: Kuuntele kehoasi, kun sitä väsyttää! Vaikka sinulla olisi tehtävää, malta mennä nukkumaan sillä tarvitset lepoa. Kun nukut vähintään seitsemän tuntia yössä, saat lisää virtaa päiviisi hetkessä.

Lue myös: Mitä menestyvät ihmiset syövät aamupalaksi? Katso lista ja ota opiksi

Lähde: Pop Sugar

Kilpailut

Uusimmat