Kuva: Fotolia

Nukkuessaankin voi oppia uutta - lue, miten

21.03.2016 23:45 - Emma Ylistalo

Jos yöllä nukkuessaan kuulee päivällä opiskelemiaan asioita, ne saattaa muistaa paremmin.

Pystytkö oikeasti oppimaan tylsiä asioita helpommin kuin kovalla pänttäämisellä? Yhä useamman tutkimuksen mukaan se on mahdollista!

Valitettavasti se ei kuitenkaan onnistu niin, että voisit laittaa äänikirjan pyörimään yöpöydällesi ja aivosi imisivät siitä kaiken mahdollisen tiedon yön aikana -mutta tiettyjä asioita voi oppia nukkuessaan. 

Science Alert -sivuston mukaan helpointa on oppia yön aikana asioita, joita on opiskellut jo päivän aikana. Yhdessä kokeessa opiskelijat opettelivat soittamaan melodian kitaralla ja se soitettiin heille heidän nukkuessaan. Aamulla he muistivat sen paremmin kuin ryhmä, joka nukkui täydessä hiljaisuudessa. 

Toisessa kokeessa kielenopiskelijat olivat kykeneviä muistamaan sanoja hollanniksi tarkemmin, jos niitä soitettiin heille heidän nukkuessaan.

Thomas Schreiner Sveitsin tiedesäätiöstä muistuttaa kuitenkin, että tämä toimii ainoastaan, jos olet opiskellut sanoja ennen nukkumaanmenoa. Sellaisten sanojen toistaminen nauhalta nukkuessasi, joita et tiedä, ei myöskään siis hyödytä millään tavalla.

Lähde: Metro.uk

Lue myös: Heräätkö yöllä usein vessaan? Saatat kärsiä Nokturiasta

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat