Kuva: Fotolia

Mehiläisterapialla tavoitellaan terveyttä ja kauneutta - saattaa olla jopa hengenvaarallista

06.04.2016 07:15 - Iiro Myllymäki

Muun muassa Gwyneth Paltrow on hyödyntänyt "mehiläisterapiaa".

Mitä olisit valmis tekemään kauneuden eteen? Olisitko valmis esimerkiksi ottamaan vastaan mehiläisenpistoja kasvoillesi kauneussyistä? Tällaista hoitoa kutsutaan apiterapiaksi, ja kauneudenhoidon lisäksi sitä käytetään myös monien sairauksien hoidossa.

American Apitherapy Societyn mukaan ”mehiläisterapiaa” käytetään hoitamaan muun muassa erilaisia kovettumia, niveltulehduksia, haavoja ja palovammoja.

Kyseessä on jopa tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, joka hyödyntää mehiläisperäisiä tuotteita, kuten myrkkyä, hunajaa ja mehiläisvahaa. Hoidon nimeen vannoo esimerkiksi näyttelijä Gwyneth Paltrow, 43, joka tunnetaan myös lifestyle-bloggaajana.

- Olen avoin mille vain. Olen antanut mehiläisten pistää minua. Se on oikeastaan aika uskomaton hoito, jos sitä tutkii tarkemmin. Mutta on se myös kivuliasta, Paltrow kertoo.

Gwyneth Paltrow on käyttänyt apiterapiaa kauneussyistä. (kuva: AOP)

Hoidossa on vaaransa

Kaikki eivät ole yhtä vakuuttuneita hoitomuodon tehoavuudesta. Perinteinen lääketiede ei Natural Newsin mukaan tunnusta apiterapiaa varteenotettavana hoitomuotona. Päinvastoin, monet lääkärit uskovat sen olevan vaarallista ja jopa hengenvaarallista. Lääketieteen tohtori ja kauneuskirurgiaklinikan johtaja Bruce Katz kertoo Refinery29-sivustolle hoidon vaaroista.

- Saatat saada allergisen reaktion, joka aiheuttaa turvotusta tai, mikä pahempaa, anafylaktisen shokin. Tämä on sellainen hoito, jota ei kannata iholleen käyttää, Katz sanoo.

Lue myös: Miten mustapäistä pääsee eroon? Asiantuntijan vinkit puhtaaseen ihoon

Lähteet: Mashable, American Apitherapy Society, Natural News, Refinery29

Kilpailut

Uusimmat