Haaveiletko litteästä vatsasta? 5 ruoka-ainetta, joita kannattaa syödä

16.09.2015 19:15 - Pauliina Jokinen

Turvotuksesta pääsee eroon syömällä oikein.

Syksyllä aloitettu painonpudotus- tai kunnonkohotusprojetki saa lisäpotkua oikeanlaisesta ruokavaliosta. On olemassa ruoka-aineita, jotka helpottavat litteän vatsan saavuttamisessa ja pahimmasta turvotuksesta päsäee eroon helposti syömällä oikein.

Ruokavalioosi kannattaakin lisätä näitä ruokia, mikäli toivot olevasi kesäkunnossa myös ensi vuonna:

Kreikkalainen jogurtti

Kreikkalaisessa jogurtissa on kaksi kertaa enemmän proteiinia ja hyvälaatuisia bakteereita kuin tavallisessa maustamattomassa jugurtissa. Rasvaisempi versio kannattaa kuitenkin vaihtaa kevyempään versioon ja maustaa marjoilla tai hunajalla.

Kala

Lohi ja tonnikala sisältävät runsaasti proteiinia ja Omega-3-rasvahappoja, jotka auttavat painonhallinnassa.

Omena

Runsaasti kuituja ja ravinteita sisältävät omenat pitävät pikkunälän kurissa. Omenien sisältämä pektiini auttaa hyvälaatuisten suolistobakteereiden kasvua, mikä puolestaan edistää aineenvaihduntaa. Pektiini myös imee vettä kulkiessaan ruoansulatuskanavan läpi, mikä hillitsee nälkää ja vähentää turvotusta.

Kananmunat

Munanvalkuaiset sisältävät runsaasti proteiinia ja ovat vähärasvaisia. Kananmunat ovatkin oiva lihasten rakennusaine. Elimistö ei pysty itse tuottamaan tiettyjä aminohappoja, minkä vuoksi onkin tärkeää saada proteiinia laadukkaista raaka-aineista.

Marjat

Marjoissa on paljon kuitua, mutta vähemmän sokeria kuin hedelmissä. Näin ollen ne pitävät ruoansulatuksen toiminnassa, vähentävät näläntunnetta ja turvotusta.


Lue myös: Haluatko laihtua? Vietä enemmän aikaa keittiössä

Lähde: Fox News

Kilpailut

Uusimmat