Juo vettä, pidä karkkipäivä - Tunnettujen fitnesstähtien 5 arkivinkkiä, joita jokinen voi noudattaa

16.06.2015 08:15 - Reetta Haverinen

Olo saattaa keventyä jopa varsin pienillä ja helpoilla korjausliikkeillä, jotka on vaivatonta ottaa osaksi arkea.

Monet kavahtavat sanoja dieetti tai kuntokuuri, eikä suotta. Usein kilojen tiputtaminen mielletään rankaksi kuukausien mittaiseksi urakaksi, joka tietää säännösteltyä ruokavaliota ja hikoilua kuntosalilla. Kilojen tiputtaminen saattaa kuitenkin käydä varsin vaivattomasti, kun on vain valmis muuttamaan arjessaan muutamia pieniä seikkoja.

Suomen yksi tunnetuimmista fitnessurheilijoista ja valmentajista, Jutta Gustafsberg sekä FitFarmin komea personal trainer Vertti Harjuniemi jakoivat uuden tv-sarjansa Jutan ja Vertin supersinkkudieetit -tiedotustilaisuudessa Voicen lukijoille toimivat arkivinkkinsä, jotka edistävät mielen ja kehon hyvinvointia. Kaksikon vinkkejä on taatusti jokaisen helppo noudattaa. Ei siis tekosyitä - ota askel keveämpänä kohti kesää näiden neuvojen avulla:

1. Siirrä hiilihydraatit aamuun

Hiilihydraattien nauttiminen on parasta tehdä aamulla, jolloin niistä saatu energia kuluu päivän askareissa. Jos tykkäät syödä leipää, mysliä tai puuroa, tee se aamulla.

2. Aamulenkki

Päivä lähtee paremmin käyntiin, jos teet aamuisin edes pienen kävely tai hölkkälenkin. Myös muu aerobinen aamuliikunta kelpaa. Jos sää on huono, hyppele vaikka hyppynarulla olohuoneessasi.

3. Juo vettä

Vesi pitää aineenvaihduntaa yllä ja puhdistaa kroppaa kuona-aineista. Muista siis hörppiä nesettä tasaisin väliajoin pitkin päivää.

4. Pidä arkena ruokarytmi kohdillaan

Pidä arkena yllä säännöllistä ruokarytmiä ja tee terveellisiä ateriavalintoja.

5. Pidä karkkipäivä

Kun ruokavalio on arkena kunnossa, voit hyvin pitää kerran viikossa pienen herkkupäivän, jolloin on lupa syödä hieman vapaammin. Älä kuitenkaan anna homman revetä käsistä, vaan pidä kohtuus herkuttelussakin.

Lue myös: Jutan ja Vertin supersinkkudieetit -tv-sarja starttaa TV5:lla syksyllä

Kilpailut

Uusimmat