Kuva: Emmi Moilanen

Maija Vilkkumaa avoimena: "Olen joutunut etsimään todella paljon sitä oman ilmaisuni muotoa"

09.09.2018 18:15 - Emmi Moilanen

Laulaja juhlii ensi vuonna uransa 20-vuotiasta taivalta. Vilkkumaan mukaan yksi merkittävä osa hänen artistiuttaan on lauluntekijänä toimiminen.

Laulaja Maija Vilkkumaa, 44, juhlii ensi vuonna uransa 20-vuotiasta taivalta. Vilkkumaa pysyy vaitonaisena pian koittavan juhlavuotensa suunnitelmista, mutta kertoo Voice.fi-sivuston haastattelussa, että jotain on jo ensi vuoden varalle mietittynä.

- Teen koko ajan uutta materiaalia, mutta kaikenlaista suunnitelmaa on liittyen nimenomaan live-esiintymisiin, Vilkkumaa toteaa.

Kuluneen kesän aikana Vilkkumaa on pitänyt itsensä kiireisenä kiertäen keikkalavoja ympäri Suomen. Syksyn alussa laulaja aikoo kuitenkin pitää hetken taukoa kiertue-elämästä.

- Kesän viimeisessä keikassa on aina oma haikeutensa, mutta toisaalta on ollut myös aivan ihana kesä ja lähdemme jo marraskuussa uudelleen keikoille, Vilkkumaa kertoo.

- Yleensä sukellan näinä väliaikoina biisin tekoon, joka on nytkin tarkoituksena, laulaja jatkaa.

Kesän keikkojen lisäksi Vilkkumaata on työllistänyt Idolsin uuden tuotantokauden kuvaukset. Tulevalla kaudella laulaja nähdäänkin tuomarin roolissa. Vilkkumaa paljastaa, että koelauluvaiheita tuomaroidessa on yllättänyt eniten pestin antoisuus.

- Kuinka paljon sitä oppii myös muilta tuomareilta ja niiltä kokelailta, se on loppujen lopuksi todella antoisaa. On ihan mahtavaa nähdä eri tapoja, kuinka ihmiset syventyvät musiikkiin ja tekevät sitä.

Ei olisi päästänyt itseään jatkoon Idolsin koelauluista

Ensi vuonna tulee kuluneeksi tasan 20 vuotta Vilkkumaan esikoisalbumin Pitkä ihana leikki julkaisusta. Laulaja toteaakin, että hänen uransa alkuvaiheet ovat olleet hyvin erilaisia kuin tuoreilla Idols-kokelailla. Vilkkumaa on sitä mieltä, ettei olisi päästänyt itseään nuorempana koelaulukarsinnoista jatkoon.

- En usko, että olisin ikinä pärjännyt tuollaisissa laulukilpailussa. Minulla koko artistius liittyy laulun tekijyyteen.

Vilkkumaa kokee Idolsin formaatin haastavaksi, sillä koelaulajat esittävät cover-kappaleita.

- Ehkä, jos olisin vetänyt jonkun oman biisin, niin olisin saattanut päästää itseni läpikin. Tuntuu, että oma juttuni on aina ollut siinä, että olen joutunut etsimään todella paljon sitä oman ilmaisuni muotoa.

Vilkkumaan mukaan ilmaisun muodon löytämiseen meni lopulta vuosia.

- Se on vaatinut nimenomaan sen, että olen kerännyt bändin ja mennyt treenikämpälle, mikä ei taipuisi laulukilpailuformaattiin. Vaikka olisin tämän ajan lapsi, silti tulisin varmaan eri reittejä, laulaja tiivistää.

Lue myös: Maija Vilkkumaa yllättyi uuden biisinsä rajuudesta - "Ajattelin, että eihän tätä voi julkaista"

Lue myös: Maija Vilkkumaa paljastaa 5 parasta suomirock-biisiä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat