Kuva: AOP

Kirsi Salo joutui sairaalaan kivuliaaseen sydänoperaatioon: "Kidutusta"

27.05.2019 18:30 - Senni Loikala

Kirsi Salo kertoo sosiaalisessa mediassa olleensa noin kolme tuntia kestäneessä sydänoperaatiossa Meilahden sairaalassa.

Televisiopersoona Kirsi Salo, 52, kertoo Instagramissa olleensa tänään maanantaina sydänoperaatiossa Meilahden sairaalassa. Salo sanoo kärsivänsä sydämen eteislepatuksesta. Terveyskirjaston mukaan kyse on eteisvärinän, eli sairaalahoitoa vaativan sydämen rytmihäiriön, harvinaisemmasta alatyypistä.

Salon mukaan operaatio kesti kaikkiaan noin kolme tuntia. Hänen kuvailunsa perusteella operaatio on tuntunut varsin ikävältä.

Nivuslaskimon kautta laitettiin sisuksiin katetrit, joilla ohjattiin sähköä sydämeen. Tuntui todella omituiselta maata liikkumatta kuin patsas tuntikaupalla samalla, kun joku muu täysin etäohjasi sydämen rytmiä. Kun tavoitteena oli saada se pois rytmistä, piti vain luottaa, että sydän kestää sähköt ja kauheat pomput. Olisikohan kokonaisen tunnin verran rienattu sydäntä sähköllä, myös kauhealla pulssia nostavalla adrenaalilla suoraan suoneen.

Salo kertoo, että operaatiosta selvisi, että hänen sydämensä on kuitenkin ollut hyvässä kunnossa viime kuukaudet.

Yksi operaation vaihe oli Salosta erityisen ikävä.

Vanhan rasitustestin perusteella päätettiin kuitenkin polttaa sydämeen semmoinen sentin arpi, joka jatkossa estää mahdolliset päälle jäävät hurjat rytmit”, hän kertoo ja jatkaa:

Kipu oli kamala, kun sydäntä poltettiin kymmenisen minuuttia kuin jollain hitsauspillillä. Kidutusta.

Jos päivitys ei näy, pääset siihen tästä.

Jos päivitys ei näy, pääset siihen tästä.

Lue myös: Kirsi Salo pyörii bikineissä lumihangessa, fanit ihastelevat: - "Kyllä on kroppa upeassa kunnossa!"

Kilpailut

Uusimmat