Leila luopui puhelimestaan viikoksi ja kuvasi kokeilun - vietti ennen luurin äärellä 46 tuntia

03.06.2019 18:45 - Katariina Auvinen

Vloggaaja päätti kokeilla viettää viikon ilman puhelintaan.

No niin, kuinka helppoa onkaan ottaa puhelin esiin esimerkiksi siinä vaiheessa, jos sinulla on tylsää tai kuljet kotiin julkisilla. Todella helppoa. Monet meistä käyttävät puhelintaan päivän mittaan todella paljon. Yksi heistä on vloggaaja Leila Katerina, joka on avoimesti myöntänyt olevansa koukussa puhelimeensa ja sen käyttöön. 

Nuori nainen päätti testata voisiko hän olla viikon ilman puhelinta ja millaisia tilanteita se toisi mukanaan. Hän dokumentoi kaiken omalle YouTube-kanavalleen. Hän vietti viikon aikana puhelimensa ääressä yhteensä 46 tuntia. Hän katsoo puhelintaan 211 kertaa päivän aikana. 

Jo heti ensimmäisenä päivänä hän huomasi, kuinka paljon Leila käyttää puhelintaan. Nainen joutui ostamaan perinteisen herätyskellon. Hän huomasi myös, että kuluttaa helposti aikaa puhelimellaan. 

- Yleensä, jos olen ajoissa koulullani ennen tunnin alkua, istun autossani ja katson puhelintani. Nyt minulla ei ole sitä, joten minun pitää vain meditoida ja katsella maisemia, hän kertoo. 

Hän huomasi, että ihan yksinkertaisten asioiden suorittaminen oli hankalampaa. 

- Otin takin mukaani, koska en tarkistanut lämpötilaa puhelimestani, hän kertoo. 

Hän kertoo, että ensimmäisten päivien aikana hänestä tuntui eristäytyneeltä, mutta myöskin vapauttavalta. Leila Katerina janosi kuitenkin tietoa siitä, onko kukaan viestitellyt hänelle. Viikon aikana nainen huomasi keskittyvänsä enemmän kouluprojekteihin ja saavansa enemmän aikaan. 

- Oli vapauttavaa huomata, että en tuhlaa aikaa vain tuijotellen puhelintani, hän kertoo. 

Toisaalta hän kipuili tylsyyden ja tekemättömyyden takia. 

Katso, miten viikko sujui videolta. 

Lue myös: Älä lataa kännykkääsi lentokentillä, asiantuntija: "Sama kuin käyttäisi likaista hammasharjaa"

Lue myös: Nainen tiputti puhelimensa veteen, ystävällinen maitovalas palautti sen - katso uskomaton video

Lähde: YouTube

Uusimmat