Kuva: Shutterstock

Opiskelijat hoitavat stressiä haudassa makaamalla: "Älyttömän suosittua!"

12.11.2019 20:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Hollannissa on kehitetty uusi keino ahdistuksen ja stressin lieventämiseen.

Erilaisia terapiakeinoja kehitellään jatkuvasti, jotta opiskelijat jaksaisivat paremmin koulussa.

Opiskelijoita ollaan yritetty hoitaa historian aikana muun muassa koiraterapialla, mindfulnessilla sekä luomalla äänettömiä tiloja, joissa opiskelijat voivat rauhoittua.

Nyt Radboudin yliopisto Hollannissa on kokeillut hyvin erikoista menetelmää auttaakseen nuoria ahdistuksen ja stressin hoitamisessa. Opiskelijoille on nimittäin avattu vieressä olevan kappelin hautausmaalta löytyvä hauta, jonne ihmiset saavat mennä makoilemaan ja rauhoittumaan.

Tavasta on tullu suuri ilmiö ja opiskelijat jopa jonottavat pääsyä hautakuoppaan. Opiskelija Sean McLaughlin hehkutti asiaa Mirror-lehdelle.

- Minä ja minun huonetoverimme olemme yrittäneet päästä sinne jo viikon, mutta se on älyttömän suosittu! Haluamme ehdottomasti kokea tämän!

Projektin alullepanija John Hackin kertoi, mistä oikein on kyse.

- Elämän loppuminen, eli kuolema, on asia, joka on vaikea ajatus monelle ja siitä on vaikeaa puhua opiskeluiässä. Tällä tavalla ihmiset voivat omalla tavallaan tutustua lopulliseen leposijaansa ja rauhoittua samalla.

Hautakuopassa elämä rauhoittuu ja ihmiset saavat lievennettyä kyselyjen mukaan stressiä. Kuopan voi varata 30 minuutiksi, tai jopa 3 tunniksi, kerrallaan ja useat menevät sinne esimerkiksi meditoimaan.

Videon paikasta näet alta.

Jos video ei näy, katso se tästä.

Lue myös: Ruotsissa erikoinen löydös: Muumion hauta-arkusta paljastui hyytävä yllätys

Lue myös: Miljoonia haudan takaa - eniten tienaavat kuolleet julkkikset listattiin

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat