Kuva: Youtube

Talk show -tähti Wendy Williams teki pilaa Joaquin Phoenixin ulkonäöstä - somessa raivostuttiin

16.01.2020 13:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Wendy Williams antoi ymmärtää, että Phoenixilla olisi huuli- tai suulakihalkio.

Suositun talk show -juontaja Wendy Williamsin, 55, esiintyminen ohjelmassaan on herättänyt paljon kritiikkiä. Ihmiset ovat pahastuneet tavasta, jolla nainen kommentoi Joker-elokuvan tähden Joaquin Phoenixin, 45, ulkonäköä.

Ensin Williams puhui Joaquin Phoenixin saamasta Golden Globe -voitosta parhaan draamaelokuvan miespääosan kategoriassa. Sitten nainen siirtyi puhumaan Phoenixin kasvojen ulkonäöstä. Ensin nainen kehui miehen nenää ja sitten siirtyi suun alueelle.

- Kun hän ajaa viiksensä pois, hänellä näkyy sellainen hiusmurtuma. Hänellä on, miksi sitä kutsutaankaan, huulihalkio, suulakihalkio. Mielestäni se näyttää todella viehättävältä, Williams sanoi.

Puhuessaan nainen veti ylähuultaan ylöspäin. Voit katsoa kohdan alla olevalta videolta kohdasta 11:00 alkaen. Jos video ei näy alla, voit katsoa sen myös täältä.

Moni on nyt pahastunut naisen käytöksestä. Monen kommentoijan mielestä on halventavaa matkia ihmisiä, joilla on kyseisenlaisia epämuodostumia. Phoenixin tapauksessa kyse ei ole huuli- tai suulakihalkiosta. Today-sivusto kirjoittaa, että Phoenix on Vanity Fair -lehden haastattelussa kertonut, että merkki ei ole tullut kirurgisen toimenpiteen seurauksena, vaan jo syntymässä.

Suomen Huuli-suulakihalkiopotilaat ry:n mukaan nämä synnynnäiset rakennepoikkeamat vaikuttavat muun muassa lapsen kasvojen kasvuun, puheeseen, ulkonäköön ja kehitykseen. Duodecim-julkaisussa huomautetaan, että halkio saattaa aiheuttaa myös sosiaalista haittaa etenkin, jos hoitotulos ei ole hyvä. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin mukaan Suomessa hoitoon tulee vuosittain noin 120 halkiolasta. Hoito perustuu korjausleikkauksiin, jotka tehdään lapsen ensimmäisenä ikävuotena.

Twitterissä on kritisoitu Wendy Williamsia kovin sanoin.

”Minulla on huuli- ja suulakihalkio, samoin kuin pojallani, joka on juuri syntynyt. Wendyn toimet ovat kamalia ja loukkaavia. On vastuutonta näyttää mallia kiusaamisesta hänen katsojakunnalleen”, kommentoi Adam Bighill.

Samainen mies on myös vaatinut Williamsilta julkista anteeksipyyntöä ja jakanut sosiaalisessa mediassa kuvan itsestään ja pojastaan, joilla molemmilla on huuli- ja suulakihalkio.

”Wendy Williamsin toimet kammostuttavat minua. On häpeällistä imitoida huulihalkioihmistä ja vitsailla siitä. Onko sinulla mitään tajua siitä tuskasta ja niistä leikkauksista, joita halkiolapsi joutuu käymään läpi, kun hän kasvaa?” kommentoi Carol Vorderman, joka toimii huuli- ja suulakihalkioihin keskittyvässä yhdistyksessä.

Pyysi anteeksi

Nettiin on jopa jätetty adressi, jossa vaaditaan Wendy Williamsille potkuja asian takia. Tämän jutun kirjoitushetkellä adressin on allekirjoittanut noin 26 000 ihmistä.

Wendy Williams on ottanut kantaa kohuun Twitterissä ja pyytänyt anteeksi. Hän on vastannut suoraan Twitter-kriitikoiden kärjessä olevalle Adam Bighillille ja toivonut, että tämän pojan leikkaus sujuu hyvin. Williams myös kertoo twiitissä, että hänen ohjelmansa lahjoittaa rahaa huuli- ja suulakihalkioihin keskittyneille järjestöille. Voit katsoa Wendy Williamsin anteeksipyyntötwiitin alta. Jos se ei näy alla, klikkaa tästä.

Lue myös: Joaquin Phoenixin Joker-roolisuorituksesta paljastui yllättävä fakta - musiikilla suuri merkitys

Lue myös: Joker oli viime vuoden katsotuin elokuva Suomessa - vain yksi suomalaisleffa nousi top 10 -listalle

Lähteet: LADbible, Today, Duodecim, HUS

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat