Kuva: Emmi Moilanen

Me Naiset: Muusikko Marko Annala ja kirjailija Inga Magga muistelevat masennuksen täyttämää arkea

04.06.2020 19:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

- Ajattelin, että me kaikki emme voi lamautua sairauteen, Magga sanoi Me Naiset -lehdelle.

Mokoma-yhtyeen keulakuva Marko Annala, 48, sekä hänen vaimonsa, kirjailija Inga Magga, 37, kohtasivat suuria haasteita, kun Annala sairastui masennukseen.

- Elämä masennuksen kanssa on tavallaan jatkuvaa varpaillaan olemista. Sen varalta on hyvä suojella ja pitää itsensä muuten kunnossa, Annala kertoi Me Naiset -lehdelle.

Magga sanoi, että pystyi pitämään itsensä liikkeessä, vaikka kotona oli hyvin vaikeaa.

-  Pitämällä monta rautaa tulessa pääsin irrottautumaan kodin raskaasta ilmapiiristä ja tunteista, joita kotiin silloin kätkeytyi. Vaikka puolison tilanne oli seisahtunut ja vakava, minulla säilyi jokin normaaliuden jatke, Magga pohti.

Annala voi nykyään paremmin ja pahimmasta masennuskaudesta on jo useampi vuosi. Nyt jälkikäteen Magga on miettinyt, että olisiko hän voinut auttaa puolisoaan vielä enemmän.

- Jälkeenpäin olen miettinyt, etten tainnut olla paras mahdollinen puoliso Markon sairastaessa. Tunsin, että muun elämän piti jatkua, minun ja lasten elämän piti pyöriä eteenpäin harrastuksineen ja ystävineen. Ajattelin, että me kaikki emme voi lamautua sairauteen.

Magga julkaisi vastikään esikoisromaaninsa Varjonyrkkeilijä, joka kertoo kustantaja Liken mukaan kahleen lailla painavasta luottamussuhteesta ja vallan väärinkäytöstä.

Annalan luotsaama Mokoma-yhtye julkaisi uuden Ihmissokkelo-albumin helmikuussa.

Lue myös: Mokoman Marko Annala: "Puhun itselleni liian rumasti"

Lue myös: Mokoma-kitaristi oppirahojen maksamisesta: "Olimme 75 000 euroa miinuksella"

Lähteet: Me Naiset, Like

Kilpailut

Uusimmat