Kuva: AOP

Jenni Kokander kirjoitti kirjan sukupuutosta - erikoinen nimi tuli pojalta

03.11.2020 20:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Kokander on hämmästellyt usein lapsien viisautta.

Putous-ohjelmastakin tuttu näyttelijä Jenni Kokander, 40, on julkaissut kirjan Sukupuuttoon kuolleiden planeetta, joka on toisiinsa kytkeytyvien tarinoiden kudelma ihmisistä, jotka kokevat olevansa lajinsa viimeisiä. 

Kokander kertoo Sadun Sunnuntaivieras -ohjelman haastattelussa juontaja Satu Kotoselle, että tarinoissa on sekaisin fiktiota ja faktaa.

- Tarinat tulevat aina ympäröivästä maailmasta ja olosuhteista. Tietenkin maustan niitä sitten henkilökohtaisilla kokemuksilla. Kirjotin kirjan niin, että asetuin romaanin henkilöiden nahkoihin ja katselin maailmaa heidän silmiensä läpi, Kokander paljastaa ja jatkaa:

- Olen suuri melankolian ja haikeuden rakastaja. Kun olen nähnyt 5-vuotiaana kuolleen mammutin poikasen, joka kirjassakin esiintyy, niin itkin siitä tulevasta kauneudesta ja surusta.

Kirjan erikoinen nimi on peräisin Kokanderin pojalta, joka pohti, mitä kuolleille tapahtuu.

- Koko kirjan otsikko on tullut poikani pohdinnoista, kun hän mietti, mitä tapahtuu kuoleman jälkeen. Poikani oli sitä mieltä, että sukupuuttoon kuolleet ja muutkin kuolleet päätyvät tietylle planeetalle, jossa näemme läheisemme uudestaan.

Lapsien pohdinta ja viisaus on hämmästyttänyt usein Kokanderia.

- Olen aina sanonut, että lapset ovat parhaita opettajia ja poikani on varsin hyvä esimerkki siitä. Kun kuuntelee hänen pohdintojaan, niin miettii, että miten tuo on tullut minusta! Kokander nauraa.

Voit kuunnella koko haastattelun Podplay-palvelusta.

Iskelmä, Podplay ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Putous-tähti Jenni Kokander paljastaa erikoisimman paikan, missä hänet on tunnistettu

Lue myös: Jenni Kokander paljastaa koomikon suurimman haasteen MTV:lle: "Tappaa kaiken hauskuuden"

Kilpailut

Uusimmat