Kuva: AOP

Kohu kävi kalliiksi - Ellen DeGeneres on menettänyt miljoona katsojaa

23.03.2021 15:45 - Iiro Myllymäki

Katsojamäärä on pudonnut 2,6 miljoonasta 1,5 miljoonaan.

Ellen DeGeneresin, 63, vetämä talk show -ohjelma The Ellen DeGeneres Show on kokenut merkittävän laskun katsojaluvuissa. New York Timesin mukaan ohjelma on menettänyt peräti miljoona katsojaa käynnissä olevan 18. kauden aikana.

Taustalla on skandaali, jonka keskelle Ellen DeGeneres päätyi kesällä 2020. Lukuisat ohjelman entiset työntekijät kertoivat kuvausten myrkyllisestä ilmapiiristä. Ohjelman tuotantoon kuuluvia ihmisiä syytettiin rasistisesta käytöksestä ja seksuaalisesta häirinnästä eikä DeGeneresin katsottu tehneen tarpeeksi, jotta kyseinen käytös hänen ohjelmansa teossa loppuisi. Myös DeGeneresin haastatteluista kaivettiin kohun yhteydessä esiin monia kyseenalaisia pätkiä.

Ohjelman tuorein kausi käynnistyi syyskuussa 2020, jolloin DeGeneres viittasi velloneeseen kohuun avausmonologissaan.

- Olen saanut tietää, että täällä on tapahtunut asioita, joita ei koskaan olisi pitänyt tapahtua. Otan asian vakavasti ja haluan kertoa olevani pahoillani asianosaisten ihmisten puolesta. Tiedän, että olen etuoikeutetussa ja valtaapitävässä asemassa, jonka myötä tulee paljon vastuuta, ja otan vastuun siitä, mitä ohjelmassani tapahtuu, Ellen DeGeneres sanoi tuolloin.

Monet eivät uskoneet, että DeGeneresin pahoittelut olivat vilpittömiä. Avausjakso sai kuitenkin paljon huomiota, ja sillä oli New York Timesin mukaan korkeammat katsojaluvut kuin millään neljän aiemman kauden avausjaksolla. Tästä kuitenkin alkoi jyrkkä alamäki. Puolen vuoden mittaan ohjelmalla on ollut keskimäärin 1,5 miljoonaa katsojaa. Edelliskaudella katsojia puolestaan oli samana ajanjaksona keskimäärin 2,6 miljoonaa.

David McGuire tuotantoyhtiö Warner Brosilta kertoo New York Timesille, että pudotus katsojaluvuissa saattaa selittyä kohun lisäksi myös koronapandemialla. Jotkut muutkin päivisin esitettävät talk show -ohjelmat ovat kokeneet pudotusta katsojaluvuissa, mutta DeGeneresin ohjelman pudotus on kaikista kovin.

Lue myös: Ellen DeGeneres solmi miljoonasopimuksen tv-yhtiön kanssa - luvassa aivan muuta kuin talk show'ta

Lue myös: Ellen DeGeneres arvosteli "kaksoisolentoaan" töykeästi - nainen hakeutui terapiaan

Lähteet: New York Times, Fox News

Kilpailut

Uusimmat