Kuva: AOP

Ellen DeGeneres palasi ruutuun suurkohun jälkeen, avausmonologi tyrmättiin täysin: "Niin feikki"

23.09.2020 18:45 - Iiro Myllymäki

Monien syytösten kohteeksi joutunut Ellen DeGeneres pyysi anteeksi ohjelmansa uuden tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa, mutta monen mielestä anteeksipyyntö ei vaikuttanut aidolta.

Ellen DeGeneres, 62, on palannut juontamaan nimikko-talk-show-ohjelmaansa kesän suurten kohujen jälkeen. Nainen joutui otsikoihin, kun Buzzfeedin artikkelissa lukuisat sarjan entiset työntekijät puhuivat kuvausten ahdistavasta työilmapiiristä. Erityisesti sarjan tuotantotiimiä on syytetty muun muassa rasistisesta käytöksestä ja seksuaalisesta häirinnästä, ja sarjaa tuottavan Warner Bros -tuotantoyhtiön käynnistämä sisäinen tutkinta aiheesta on johtanut kolmen vastaavan tuottajan potkuihin.

Ellen DeGeneres nosti syytökset esille heti uuden kauden avausjakson alussa. Nainen piti monologin, jossa hän pyysi asianosaisilta anteeksi.

- Olen saanut tietää, että täällä on tapahtunut asioita, joita ei koskaan olisi pitänyt tapahtua. Otan asian vakavasti ja haluan kertoa olevani pahoillani asianosaisten ihmisten puolesta. Tiedän, että olen etuoikeutetussa ja valtaapitävässä asemassa, jonka myötä tulee paljon vastuuta, ja otan vastuun siitä, mitä ohjelmassani tapahtuu, Ellen DeGeneres sanoi monologissaan.

Nainen sanoi, että ohjelman kulisseissa on käyty paljon keskusteluja aiheeseen liittyen ja nyt naisen mukaan kuvauksissa on käännetty uusi sivu.

Osa kesän aikana esitetyistä syytöksistä on kohdistunut Elleniin itseensä. Monet ovat penänneet naisen vastuuta omaa nimeään kantavan talk show’n työilmapiiristä, ja sosiaalisessa mediassa on myös nostettu esiin videoklippejä, joissa Ellenin koetaan kohtelevan haastateltaviaan epäasiallisesti. Myös esimerkiksi Ellen DeGeneresin kotona apulaisena työskennellyt nimetön lähde on väittänyt, että nainen on ”kamala ihminen”, joka ”nauttii potkujen antamisesta”. Syytökset ovat olleet jyrkässä ristiriidassa sen kanssa, että Ellen DeGeneres ohjelmassaan muistuttaa aina kiltteyden merkityksestä.

Ellen DeGeneres otti myös tämän ristiriidan esiin paluujakson monologissaan. Hän vakuutti olevansa oikeastikin sellainen, mikä hänen julkikuvansa ohjelmassa on, mutta hän sanoi olevansa myös paljon muuta.

- Joskus tulen surulliseksi. Joskus suutun. Joskus ahdistun ja joskus saatan turhautua tai olla kärsimätön, DeGeneres sanoi.

- En ole niin hyvä näyttelijä, että voisin tulla tänne joka päivä 17 vuoden ajan ja huijata teitä.

Naisen koko monologin pääset katsomaan alta tai tämän linkin takaa.

Monologin YouTube-video ei ole saanut osakseen suopeaa vastaanottoa. Jutun kirjoitushetkellä sille on annettu 27 000 tykkäystä mutta peräti 53 000 alapeukutusta. Kommenteissa monet eivät usko, että Ellenin anteeksipyyntö on vilpitön. Jotkut ovat myös pahastuneet siitä, että nainen ryyditti vakavaa monologiaan tavalleen uskollisesti myös vitseillä.

”Hän on pahoillaan vain, koska jäi kiinni. Hän ei kuulosta olevan vilpittömästi pahoillaan. Se kertoo kaiken, että hän vitsailee näin vakavasta asiasta”, kuuluu yksi kommentti.

”Hän ei tunnu ottaneen alaistensa tuskaa kovinkaan vakavissaan”, kommentoi toinen.

”Hän ei ole lainkaan pahoillaan. Hän on niin feikki”, on myös kommentoitu.

Lue myös: Ellen DeGeneresin vaatimukset kuvauksissa ihmetyttävät: "Ei saa katsoa tai puhua"

Lue myös: Sofia Vergaran kohtelu Ellen DeGeneresin haastatteluissa tyrmistytti - nyt näyttelijä kommentoi

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat