Kuva: AOP

Golden Globe -gaala kohun keskellä: Tom Cruise palauttaa palkintonsa ja NBC-kanava ei näytä gaalaa

11.05.2021 13:15 - Roy Kokkonen

Golden Globeja jakavaa organisaatiota syytetään korruptiosta ja monimuotoisuuden puutteesta.

Vuodesta 1944 jaettu elokuva- ja televisioalan palkinto Golden Globe on ajautunut kriisiin. Palkintoa jakavaa Hollywood Foreign Press Association -yhdistystä on syytetty korruptiosta ja monimuotoisuuden puutteesta.

Kohun viimeisimpänä käänteenä kolmesti palkinnon saanut Tom Cruise on päättänyt palauttaa palkintonsa ja palkintogaalaa vuodesta 1996 asti televisossa esittänyt NBC-kanava on ilmoittanut, että se poistuu ohjelmistosta vuonna 2022.

Kohu sai alkunsa, kun Los Angeles Times kirjoitti huhtikuussa HFPA:ssa vallitsevasta väitetystä epäasiallisesta käytöksestä ja korruptiosta. Huomiota on myös herättänyt se, että kaikki palkintoja jakavan komitean journalistit ovat valkoisia.

Paljastusten jälkeen elokuva-ala on ottanut etäisyyttä palkintoon. Muun muassa suoratoistopalvelu Netflix, WarnerMedia-elokuvastudio ja näyttelijä Scarlett Johansson ovat vaatineet muutosta.

NBC-kanava on ilmoittanut, että se on valmis ottamaan gaalan takaisin ohjelmistoonsa, kunhan HFPA on tehnyt muutoksia. HFPA on puolestaan kertonut ryhtyvänsä toimiin organisaation muuttamiseksi ja monimuotoisuuden lisäämiseksi.

Lue myös: Mission Impossible 7 -elokuvan kohtaus suututti kyläläiset: 'Tom Cruise ei merkitse minulle mitään'

Lue myös: Tom Cruise sai uuden raivokohtauksen ja työntekijöitä eroaa - "Tämä oli viimeinen tikki"

Lähde: The Guardian, Los Angeles Times

Kilpailut

Uusimmat