Kuva: AOP

Muistatko Blurred Lines -hitin? Huippumalli syyttää Robin Thickeä ahdistelusta kohuvideon kuvauksissa

04.10.2021 12:15 - Roy Kokkonen

Emily Ratajkowski kertoo laulaja Robin Thicken ahdistelleen häntä seksuaalisesti vuonna 2013 ilmestyneen Blurred Lines -hitin musiikkivideon kuvauksissa.

Malli Emily Ratajkowski, 30, syyttää laulaja Robin Thickeä, 44, seksuaalisesta ahdistelusta Blurred Lines -kappaleen musiikkivideon kuvauksissa. Ratajkowski kertoo ahdistelusta pian ilmestyvässä kirjassaan My Body. Asiasta uutisoi The Sunday Times.

Blurred Lines oli sekä laulajan että mallin läpimurto kansainväliseen menestykseen. Vuonna 2013 julkaistu kappale nousi hitiksi ympäri maailmaa. Samalla se aiheutti ison kohun kappaleen sanoitusten ja vähäpukeisen musiikkivideon takia. Kriitikoiden mukaan se ihannoi raiskauskulttuuria. 

Ratajkowski oli yksi kolmesta mallista jotka esiintyivät videolla yhdessä Thicken, Pharrel Williamsin ja räppäri TI:n kanssa. Videosta julkaistiin kaksi versiota, joista toisessa naismallit esiintyvät ilman yläosaa.

Kirjassaan Ratajkowski kertoo, että videon kuvauksissa Thicke oli yhtäkkiä kourinut hänen paljaita rintojaan takaapäin. Mallin sekä videon ohjaajan mukaan Thicke oli humalassa. 

"Vaistomaisesti siirryin pois ja katsoin Robin Thickeä. Hän kompuroi taaksepäin hölmö virne kasvoillaan, aurinkolasit peittivät hänen silmänsä", hän kirjoittaa.

Ratajkowskin mukaan Thicken toiminta sai hänet tuntemaan olonsa ensimmäistä kertaa alastomaksi koko päivän aikana. Hän ei kuitenkaan tuolloin halunnut tehdä asiasta numeroa.

"Nostin leukani pystyyn ja kohautin olkapäitäni. Välttelin katsekontaktia samalla, kun tunsin nöyryytyksen koko kehossani. En reagoinut - en sillä tavalla, kuin olisi pitänyt."

Videon ohjaaja Diane Martel kertoo nähneensä välikohtauksen ja puuttuneen siihen huutamalla. Martelin mukaan musiikkivideosta oli tarkoitus tehdä voimaannuttava luomalla käänteinen valta-asetelma, jossa vähäpukeiset naiset jättävät miehet huomiotta ja pilkkaavat heitä.

"Sillä yhdellä eleellä Robin Thicke muistutti kaikkia kuvauspaikalla olleita, että naiset eivät oikeasti ole vastuussa. Alastomana tanssityttönä minulla ei ollut mitään oikeaa valtaa musiikkivideossa. En ollut mitään muuta kuin palkattu mannekiini", Ratajkowski sanoo kirjassa.

The Sunday Timesin mukaan Thicke ei ole kommentoinut syytöksiä.

Kiistellyn videon lisäksi kappale oli otsikoissa, kun Marvin Gayen perilliset voittivat Thickeä ja Williamsia vastaan nostetun plagiointisyytteen. Kappaleen tekijät joutuivat maksamaan korvauksena yli 6,3 miljoonaa euroa Gayen musiikin kopioimisesta.

Robin Thicke julkaisi uusimman studioalbuminsa tänä vuonna. Lisäksi hän Masked Singer -ohjelman amerikkalaisversion tuomari. Ratajkowski puolestaan on jatkanut uraansa mallina ja näyttelijänä. Hän sai esikoispoikansa, Sylvesterin, maaliskuussa 2021 yhdessä miehensä Sebastian Bear-McClardin kanssa.

Lue myös: Pharrell Williamsin kappale herätti pahennusta vuonna 2013 - ymmärtää nyt raiskauskohun syyn

Lue myös: Kohujuontaja lyttää esikoisensa saaneen Emily Ratajkowskin - "Noin ei pidellä vauvaa"

Lähde: The Sunday Times

Kilpailut

Uusimmat